Hanáci se sjedou do Prostějova na setkání s hejtmanem

09. 08. 2013

V sobotu 14. září čeká Prostějov čtvrté setkání Hanáků s hejtmanem Olomouckého kraje. Z náměstí T. G. Masaryka za podpory Olomouckého kraje a Statutárního města Prostějov projde krojovaný průvod městem. Připravena je také slavnostní mše v kostele Povýšení svatého kříže s požehnáním dožínkovým věncům. Ty budou hrát důležitou roli v odpoledním pořadu Dožatá, v němž se představí hned čtyři národopisné soubory.

Po slavnostním zahájení celého setkání na jevišti vystoupí jednotlivé hanácké soubory se svými krátkými programy a jejich zástupci budou zápolit v soutěžních disciplínách „Hanáckého pohádkového pětiboje“. V době od 14 do 18 hodin bude pro zájemce zpřístupněna věž prostějovské radnice a současně si bude možné prohlédnout historickou mlátičku, u které předvedou soubory Klas z Kralic na Hané, Mladá Haná z Velké Bystřice, Větřák z Pivína a Hanácký mužský sbor Rovina nové společné pásmo Dožatá.

Následovat budou vystoupení profesionálního tanečního divadla BUFO z Prahy a koncert Marty Töpferové s hudebním projektem Milokraj inspirovaným českými, moravskými a dalšími slovanskými písněmi. Během celého dne bude možné zakoupit výrobky lidových řemeslníků a nebudou chybět ani stánky s občerstvením.

Více informací bude zveřejněno na webu www.setkanihanaku.eu.

Pozvánka


Poslední změna 09. 08. 2013 08:14:26