Fotografie, vesmír a historie. Leden začne kulturou

29. 12. 2017

Už na začátku roku dostanou příznivci vědy i kultury šanci navštívit hned několik zajímavých akcí. V lednu je čeká například beseda o Slunci v prostějovské hvězdárně, nová výstava o historii turistiky v Jeseníkách a ukázka originálních fotografií v Šumperku.

„Prostějovská hvězdárna nabídne přednášku o sluneční koróně, která začíná v osmnáct hodin ve čtvrtek 25. ledna,“ zve na výlet k nejbližší hvězdě naší soustavy Karel Janeček z oddělení kultury krajského úřadu.

Jesenická Vodní tvrz láká na zajímavou výstavu o historii turistiky v nejvyšších moravských horách. Od 16. ledna do 25. března se lidé budou moci seznámit s tím, jak na horách vznikaly ubytovny, turistické značení, kolik zde působilo turistických spolků a poznají i minulost horské služby.

Galerie mladých v Šumperku představí unikátní fotografie Josefa Pavlíčka. Snímky budou k vidění od 4. ledna do 25. února.

Jak prostějovská hvězdárna, tak i muzeum v Jeseníku a Šumperku jsou příspěvkovými organizacemi Olomouckého kraje a hejtmanství je finančně dotuje.

Josef Pavlíček


Poslední změna 29. 12. 2017 09:43:36