Fotografie Galgos de la Estrella

Datum04.-28. 05. 2017
Místo konánív Galerii mladých v Muzeu v Šumperku
WWWwww.galgos-de-la-estrella.cz
OrganizátorMuzeum v Šumperku

Členka baletního souboru Divadla F. X. Šaldy Marika Hanousková a šest adoptovaných španělských chrtů na fotkách Lukáše Všetečky. To je obsah výstavy v Galerii mladých v Muzeu v Šumperku, která se bude konat ve dnech 4. 5. – 28. 5. a která bude také jednou z doprovodných akcí k Šumperskému hafanovi 2017.  

Fotograf Lukáš Všetečka fotil ve známých libereckých lokacích – v areálu liberecké Technické univerzity a před Oblastní galerií v Lázních. Uměleckého líčení se ujala vizážistka Veronika Lieskovská. Celodenního focení se zúčastnilo šest již adoptovaných psů.

Spolek Galgos de la Estrella vznikl v roce 2013, zabývá se zprostředkováváním adopce opuštěných a týraných španělských chrtů (galgo español). Španělé tyto psy používají ke komerčním lovům zajíců, ročně pak odloží či krutým způsobem zlikvidují na 60 tisíc těchto ušlechtilých tvorů.

„Snažíme se pomáhat našim partnerům ve Španělsku, kteří tyto úžasné psy aktivně zachraňují, a to tak, že hledáme domovy tady v Čechách. Adopce umožňuje jejich nekonfliktní a přátelská povaha, díky které jsou galgové schopní začlenit se do rodin,“ říká spoluzakladatelka Galgos de la Estrella Monika Novotná.

Galgos de la Estrella


Poslední změna 24. 04. 2017 15:01:57