Domov mládeže v Olomouci se dočká navýšení ubytovací kapacity

25. 08. 2016

Už v měsíci srpnu se domov mládeže Střední školy polytechnické v Olomouci dočká stavebních úprav. Ty jsou nezbytně nutné ke zvýšení ubytovací kapacity pro žáky středních škol a učilišť. Rozhodli o tom krajští radní na svém úterním jednání.

Z důvodu naplnění kapacit ubytování v domovech mládeže na všech školských zařízeních v Olomouci jsme museli přijít s řešením nedostatku míst. Na domově mládeže Střední školy polytechnické budou provedeny stavební úpravy 3. podlaží, čímž zajistíme navýšení kapacity domova o 18 lůžek. V současné době jsou prostory nabízeny firmám k pronájmu, takto dojde k jejich využití pro studenty,“ uvedl náměstek hejtmana Zdeněk Švec.

Rekonstrukce domova mládeže vyjde kraj na 750 tisíc korun. Do budoucna jsou však plánovány další úpravy, které by měly problém s nedostatkem míst pro žáky vyřešit trvale.

„Z hlediska budoucího řešení kapacit domovů mládeže plánujeme využít také druhé podlaží Střední školy polytechnické. Dalším krokem by pak mohla být také přestavba podkrovních prostor Obchodní akademie v Olomouci, vše záleží na požadavcích domovů mládeže a volných kapacitách na ubytování studentů,“ doplnil Švec.

Domov mládeže v Olomouci se dočká navýšení ubytovací kapacity


Poslední změna 25. 08. 2016 08:41:24