Dobrý nápad. Plovárny se zapojí do třídění odpadků

05. 08. 2019

Olomoucký kraj se zapojil do projektu společnosti EKO – KOM, který se nově zaměřuje na třídění odpadu v areálech venkovních koupališť. Do vybraných „plavečáků“ autoři kampaně rozmístili desítky kontejnerů na papír, plasty a kov.

Olomoucký kraj patří dlouhodobě mezi regiony, kde se vyseparuje nejvíce odpadu. Další možnost, jak objem vytříděných surovin ještě navýšit, přináší právě novinka v podobně třídicích kontejnerů na koupalištích, kam v létě míří tisíce lidí,“  uvedl Milan Klimeš, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí.

Na plaveckých areálech v Jeseníku, Lošticích, Zábřeze, Litovli, Uničově, Lipníku nad Bečvou, Kojetíně, Majetíně, Bělkovicích-Lašťanech a ve Stražisku tak už obaly od nanuků, limonád a opalovacích krémům nemusí končit ve směsném komunálu, ale každý v samostatném kontejneru.

Každá zapojená plovárna je označená velkoplošným bannerem a vlajkou. Pro návštěvníky jsme vytvořili speciální leták, kde najdou mimo jiné informace, jak správně třídit plastové obaly či plechovky od nápojů,“ dodala Martina Filipová ze společnosti EKO – KOM.

Dobrý nápad. Plovárny se zapojí do třídění odpadků


Poslední změna 08. 08. 2019 09:29:27