Den Evropy láká k návštěvě zajímavých míst v regionu

06. 05. 2015

Stejně jako v předchozích letech připravil i letos Úřad Regionální rady Střední Morava ve spolupráci s příjemci dotace z ROP Střední Morava aktivitu pro veřejnost, která je připomínkou tzv. Dne Evropy. V rámci letošního již 4. ročníku Dne Evropy s projekty ROP Střední Morava bude mít veřejnost opět možnost v sobotu 9. května navštívit vybraná místa podpořená z ROP Střední Morava zdarma nebo za zvýhodněné vstupné. Pro nejrychlejší návštěvníky bude navíc na každém místě připraven i malý dárek.

Olomouckém kraji se veřejnost v rámci Dne Evropy může zdarma vypravit na Lazecký fort XXII v Olomouci nebo do uničovského Muzea vězeňství. Za zvýhodněné vstupné 30 Kč pro dospělé a 20 Kč pro studenty a seniory bude otevřen Arcibiskupský palác v Olomouci a za zvýhodněné jednotné vstupné 50 Kč bude v sobotu 9. 5. zpřístupněna i šternberská Expozice času. Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem si pro návštěvníky připravilo zvýhodněné rodinné vstupné za 180 Kč pro dva rodiče a dvě děti.

Ve Zlínském kraji budou v sobotu 9. 5. za zvýhodněné vstupné zpřístupněny celkem 4 projekty ROP Střední Morava. Městská plovárna v Luhačovicích nabídne 50% slevu na vstupné zaplacené v hotovosti nebo kartou, zámecké pokoje Zámku Lešná u Valašského Meziříčí bude moct veřejnost navštívit za symbolických 20 Kč. Za 20 Kč bude 9. 5. otevřena také kroměřížská Expozice Karla Kryla. 14|15 BAŤŮV INSTITUT poskytne v rámci Dne Evropy slevu 10% na vstupné do všech expozic Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně a do Krajské galerie výtvarného umění. Expozice budou v tento den přístupné od 10.00 do 18.00 hod. Od 9.00 do 12.00 se mohou návštěvníci podívat také do Krajské knihovny Františka Bartoše.

Z nabízených aktivit, kam může letos veřejnost zavítat, si může vybrat opravdu každý. Ať už se v Olomouckém i Zlínském kraji vydáte na jedno nebo více míst, která se do Dne Evropy zapojila, nezapomeňte se přihlásit o drobný dárek, který zde pro Vás bude nachystán.

Den Evropy každoročně připadá na 9. května a všechny státy Evropské unie si jím připomínají myšlenku mírové spolupráce, kterou v roce 1950 představil francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schumman.

Více informací o akci a také o projektech financovaných z ROP Střední Morava je možné najít na www.mujprojekt.eu.

Soubor typu pdfLeták - Olomoucký kraj(292,9 kB)stáhnout


Poslední změna 20. 08. 2015 10:19:54