Další dvě cesty prošly díky hejtmanství rekonstrukcí

05. 11. 2019

Jedna vede po Jesenicku, druhá křižuje Hanou. Obě cesty teď mají něco společného – prošly totiž rekonstrukcí za desítky miliónů korun a září novotou. Náklady na první etapu opravy silnice mezi Žulovou a Starou Červenou Vodou přesáhly 27,6 miliónu korun. Rekonstrukce komunikace v Hlivicích pak přišla na více než 14,6 miliónu.

Na severu regionu jsme zrekonstruovali dva a půl kilometru dlouhý úsek mezi Černou Vodou a Novou Červenou Vodou. V průběhu stavby jsme narazili na problém, jak zajistit dopravní obslužnost a přitom pracovat. Proběhla celá řada jednání a díky ústupkům ze strany zhotovitele i vstřícnému přístupu obcí se podařilo vše vyřešit,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Další úsek této silnice přijde na řadu v příštím roce. Náklady na jeho opravu dosáhnou 65 miliónů korun – převážnou část pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Dvoukilometrová silnice v Hlivicích, které jsou místní částí Medlova, byla v téměř havarijním stavu. Jízdu řidičům komplikovaly výtluky, hrboly i trhliny v asfaltu. Komunikace teď dostala nový povrch.

„Kromě asfaltového koberce je nové rovněž odvodnění silnice, které v minulosti způsobovalo její praskání. Došlo také ke zpevnění krajnice, takže cesta je teď bezpečnější,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství letos investovalo do oprav silnic například mezi Hanušovicemi a Starým Městem a také v Prostějově, kde se podílelo na rekonstrukci Plumlovské ulice a zahájilo stavbu severního obchvatu města.

Více fotografií ZDE.

Další dvě cesty prošly díky hejtmanství rekonstrukcí
Další dvě cesty prošly díky hejtmanství rekonstrukcí
Další dvě cesty prošly díky hejtmanství rekonstrukcí


Poslední změna 05. 11. 2019 12:36:41