Čokoládový festival propojí gastronomické zážitky s pohybovými aktivitami

14. 09. 2015

První festival v České republice, ve kterém se propojí gastronomické zážitky s pohybovými aktivitami, vypukne v posledním zářijovém týdnu ve Velkých Losinách. Vstupenky jsou k dispozici od prvního srpnového týdne v informačních centrech.

„Cílem festivalu je ukázat návštěvníkům nejhezčí místa podhůří Jeseníků a šikovnost mistrů čokolády, ale i dalších odborníků z oboru gastronomie. Celý festival doprovodí rekreační pohybové aktivity pod vedením profesionálních instruktorů,“ vysvětluje za tým organizátorů akce Jana Kašparová z Velkých Losin. Centrum festivalu bude na místním náměstíčku poblíž lázní. Účastníci budou moci ochutnávat různé druhy čokolády a v čokodílnách tvořit i vlastní výrobky. Tahákem bude účast nejlepšího českého gurmet - kritika Vladimíra Poštulky nebo módní přehlídky s čokoládovými doplňky. „Ze Zábřehu dorazí Lukáš Drlík se svou Levandulovou kavárnou, z Jeseníku přislíbil účast Mr. Steak Michal Solnička, který bude plnit steaky čokoládou. Skvělý barista Adam Troubil z Brna ukáže lidem jak si udělat nejlepší a nejkrásnější kávu přímo doma,“ odtajnila část programu Kašparová.

Čokoládové lázně se rozprostřou na mnoho dalších míst. V Ruční papírně budou děti i dospělí malovat čokoládou na jedlý papír a dělat otisky do papíru čokoládového. V zámeckém areálu se budou cvrnkat kuličky, hrát petangue nebo střílet z luku. Centrum rekreačních aktivit bude v Areálu zdraví. „Chceme lidem zprostředkovat spoustu zážitků. Připraveny jsou vyjížďky na koloběžkách, workshopy žonglování a spousta dalších aktivit. Zřejmě poprvé mnozí uvidí atrakci Na kole do korun stromů. Na Dlouhých stráních se bude bruslit o čokoládovou brusli a v lázeňském parku si lidé oddechnou při procházce čokoládovým a čarovným lesem,“ vyjmenovává aktivity další z organizátorů Jaroslav Bokůvka z Olomouce.

Loučná nad Desnou poskytne vláček, který bude spojovat Velké Losiny s Kouty nad Desnou a na sobotní večerní hodiny připraví ohňovou show.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu v předprodeji získají zájemci v informačních centrech ve Velkých Losinách, Rapotíně, Šumperku, Zábřehu, v restauraci Gemer v Jeseníku a v CKM v Olomouci, ale i ve velkolosinské papírně či zámku.

Festival se uskuteční ve dnech 26. a 27. září za podpory Olomouckého kraje a Obce Velké Losiny pod záštitou hejtmana Jiřího Rozbořila a starosty Miroslava Kopřivy.

Více informací postupně na www.cokoladove-lazne.cz a facebook.com/cokoladovelazne.

Plakát


Poslední změna 14. 09. 2015 08:07:44