Co by měl Jan Amos na ploše?

09. 10. 2018

Odpověď na tuto otázku nabídla krajská konference pod názvem Aktuální trendy digitálního vzdělávání v Olomouckém kraji, která se konala 1. října 2018 v BEA centru v Olomouci. Pedagogičtí pracovníci se na ní mohli seznámit s moderními metodami, pomůckami a digitálními aplikacemi, které usnadňují výuku.
„Pro školství je velmi důležité, aby drželo krok s vyspělými technologiemi. Díky nim může být vzdělávání nejen efektivnější, ale zároveň i zajímavější pro samotné žáky a studenty,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.
V průběhu akce se zájemci mohli seznámit například s neomezeným datovým úložištěm, 3D modely a představeno bylo nové Digidoupě, které pro výuku žáků využívá nových technologií. Na programu bylo také vystoupení spoluautora Strategie digitálního vzdělávání ČR s aktuálními informacemi k naplňování jejích cílů a vystoupení s pohledem psychiatra na diskutovanou problematiku.
 „Specifikem konference byla skutečnost, že na dopolední přednášky navázaly dvě série workshopů, kde si účastníci mohli pod vedením zkušených lektorů sami vyzkoušet jednotlivé digitální pomůcky a produkty,“ dodal Miroslav Gajdůšek, vedoucí odboru školství a mládeže krajského úřadu.

Z konference byl vytvořen úplný záznam, který můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=TUt6LTd93XE

Program a fotografie z konference jsou uloženy ve složce Pořádané akce.

img-4845.jpg


Poslední změna 09. 10. 2018 13:13:43