Chutě a vůně celého světa na jednom místě. Olomouc nasytí Garden Food Festival

31. 05. 2018

Nejvyšší koncentraci proslulých šéfkuchařů, držitelů michelinských hvězd i slavných kuchařských jmen a především nevšední gurmánské zážitky slibuje další ročník olomoucké přehlídky vybraného jídla a pití. Garden Food Festival startuje v sobotu 2. června ve Smetanových sadech v Olomouci a naše hejtmanství se na něm podílí.

Přivítáme televizního šéfa Zdeňka Pohlreicha, michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka, trojnásobného Zlatého kuchaře Jana Punčocháře či Pavla Sapíka, šéfkuchaře vyhlášené restaurace Terasa U Zlaté studně. Přijede také vítěz kulinářské show MasterChef z roku 2016 Jiří Halamka nebo kuchaři z ostravského Food Ateliéru,“ řekl šéf organizačního týmu festivalu Pavel Vysloužil.

Festival, který každým rokem přiláká do hanácké metropole tisíce příznivců dobrého jídla, podpořil také Olomoucký kraj.

Jako každý chlap i já se rád a dobře najím. Uvařit chutně a z kvalitních ingrediencí naštěstí už dnes není tak složité, protože čerstvé potraviny se dají lépe sehnat. Sledovat, jak si s přípravou jednotlivých pokrmů poradí ti nejlepší ve svém oboru, ale bude určitě zajímavý zážitek,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Zdeněk Pohlreich v Olomouci pokřtí svůj nový koncept mobilní restaurace – Wheels. Kromě televizního šéfa budou v restauraci na kolečkách vařit šéfkuchaři pražských podniků Next Door, Divinis a Café Imperial.

Během celého víkendu si budou lidé moci pochutnat na speciálním degustačním menu. Hlavním chodem budou dušená selečí líčka na kalvádosu s lanýžovou bramborovou kaší a restovanou zeleninou,“ láká za organizátory Pavel Vysloužil.

Nebude to však jediné místo, kam si návštěvníci budou moci zajít pro nevšední kulinářský zážitek. Jiný mobilní koncept, Grill Pub Food Truck, nabídne třeba burgery nebo srnčí tatarák, ochutnávat se budou husí játra foie gras s jablky a cibulkou nebo staropolský bigos. Co se skrývá pod názvem Bún bò Nam Bô odhalí Street food Viet Nam, do Srí Lankan Curry House si lidé zajdou mimo jiné na kuřecí tikka wrap. Odskočit si budou moci také do Jižní Ameriky a okusit tradiční argentinské lomito, milovníky delikátního hovězího uspokojí býk na grilu.

Jsme na Hané, takže chybět nebude ani tataráček z Olomouckých tvarůžků podávaný s polníčkovým salátem,“ připomněl Pavel Vysloužil.

Na festivalu se bude prezentovat na sedm desítek restaurací a gastro konceptů. Chybět mezi nimi nebudou ani farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína, pivo z minipivovarů či kvalitní káva.

Garden Food Festival 2017
Soubor typu pdfGarden Food Festival - program(185,8 kB)stáhnout


Poslední změna 31. 05. 2018 13:58:02