Burzy nabídnou práci i vzdělání. Zdarma

24. 09. 2018

Pod společným heslem „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“ proběhne od konce září pět Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji, a to ve všech okresních městech. Prezentovat se na nich budou nejvýznamnější zaměstnavatelé z našeho i sousedních regionů a také školy, o jejichž absolventy je největší zájem. Vstup a veškeré poradenské služby budou pro veřejnost zdarma.

„Již zhruba tři roky ekonomika výrazně roste a pracovní síla chybí téměř ve všech oborech,“ říká Jiří Šabata, ředitel krajské pobočky úřadu práce v Olomouci. „Taková situace ale rozhodně není pravidlem. Proto by rodiče při volbě povolání měli přemýšlet nad tím, jak a kde se jejich děti uplatní po škole. Burzy jim k tomu dají spoustu podnětů a informací,“ dodává Šabata.

Perspektivní vzdělávací programy budou na burzách představovat vybrané stření a vysoké školy. Akce nejsou určené jen pro studenty, ale také pro lidi, kteří jsou bez práce nebo ji chtějí změnit.

Organizátoři připravili i bohatý doprovodný program. „Pro žáky a studenty budou mít vystavovatelé připraveny zajímavé soutěže, které přiblíží jejich činnost a do kterých věnovali atraktivní ceny“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

Na organizaci burz se spolupodílí Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje, Svaz průmyslu a dopravy ČR a okresní hospodářské komory v Jeseníku, Prostějově, Přerově a Šumperku.

Záštitu nad Burzami práce a vzdělání převzal Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje a dále primátoři a starostové jednotlivých měst.

Podrobnější informace včetně seznamu vystavovatelů najdou zájemci na webu www.burzapav.cz.

Přehled Burz práce a vzdělání 2018 v Olomouckém kraji

Město

Termín, otevírací doba

Místo konání

Přerov

25. září, 9 – 16 hod.

Hotel JANA, Koliby 2, Přerov

Prostějov

2. října, 9 – 17 hod.

Společenský dům, Komenského 6, Prostějov

Šumperk

4. října, 9 – 17 hod.

Dům kultury, Fialova 3, Šumperk

Jeseník

18. října, 10 – 15:30 hod.

Kaple, Průchodní 3, Jeseník

Olomouc

23. října, 9 – 17 hod.

Výstaviště Flora - pavilon A, Olomouc

 Burzy nabídnou práci i vzdělání. Zdarma


Poslední změna 24. 09. 2018 08:41:47