Běžci věnovali onkologickému oddělení Nemocnice Prostějov sedmatřicet tisíc korun

21. 08. 2017

Slatinická sedmička, tak se jmenoval charitativní závod pro onkologicky nemocné pacienty, který už napotřetí proběhl v areálu Lázní Slatinice. Celkový výtěžek z běžecké akce, který činí sedmatřicet tisíc korun, poputuje na onkologické oddělení Nemocnice Prostějov, kde zpříjemní pobyt vážně nemocným pacientům.

„Slatinická sedmička je Memoriál mé kamarádky Šárky Krčkové, která v předloňském roce podlehla onkologickému onemocnění. Chtěla jsem alespoň takto pomoci vážně nemocným pacientům a zdravotníkům, kteří o ně pečují,“ vysvětlila hlavní organizátorka závodu Jaroslava Šlahařová a dodala, že závodu se každoročně účastní dospělí i děti a na jeho organizaci se podílí obyvatelé Slatinic, dobrovolní hasiči a v neposlední řadě také Lázně Slatinice.

Závodníci absolvovali trasu dlouhou celkem 7,8 kilometrů, která vedla krajinou přírodní rezervace Velký Kosíř. O zdravotnický dohled se postaral tým z Nemocnice Prostějov v čele s hlavní sestrou nemocnice Mgr. Marií Jouklovou.

„Naštěstí jsme během závodu nemuseli řešit žádné vážné zdravotní komplikace, ačkoliv se teplota vzduchu vyšplhala ke třiceti stupňům Celsia. Velmi si proto vážíme iniciativy organizátorky závodu a také běžců, kteří v horkém letním dni vyrazili na téměř osmikilometrovou trasu a pomohli tak dobré věci,“ uvedla hlavní sestra Nemocnice Prostějov Marie Jouklová s tím, že výtěžek ve výši sedmatřicet tisíc korun investuje nemocnice do zvýšení komfortu a zpříjemnění prostoru pro pacienty.

„Rádi bychom pořídili novou televizi a rádio do společného stacionáře pro pacienty, kteří absolvují léčbu cystostatiky – tedy chemoterapii,“ uzavřela Marie Jouklová z Nemocnice Prostějov.

 

Běžci věnovali onkologickému oddělení Nemocnice Prostějov sedmatřicet tisíc korun


Poslední změna 21. 08. 2017 12:00:08