Benefiční projekt Zahrajte si na Ježíška letos opět pomáhá

20. 11. 2023

Moravské divadlo v Olomouci spustilo v těchto dnech benefiční projekt Zahrajte si na Ježíška, jehož cílem je podpořit rodiče pečující o dítě s mentálním, zdravotním nebo kombinovaným postižením či o dítě s poruchou autistického spektra, nebo maminky trpící psychickými potížemi po porodu. Prostřednictvím dárkového šeku zakoupeného na pokladně divadla nebo online můžete na Vánoce darovat radost. Olomoucký kraj se do projektu zapojil i letos.

„Pro rodiče pečující o děti s náročným chováním je často klidný spánek nebo odpočinek nepředstavitelným luxusem. Proto budeme na kraji trvale posilovat odlehčovací služby. V tuto chvíli jsme rádi, že jim můžeme díky Moravskému divadlu dopřát alespoň malý svátek v podobě nerušené návštěvy divadla. Tedy přesněji celé pečující rodině, protože kromě rodičů nesmíme zapomínat ani na potřeby ostatních dětí v rodině, které přirozeně tolik pozornosti rodičů nemají,“ sdělil Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí.

V letošní roce se podařilo navázat na pilotní projekt, který Moravské divadlo realizovalo loni ve vánočním čase. Jeho cílem je udělat radost a ulevit především rodinám, které 24/7 pečují o své děti s hendikepem. Návštěva divadla či jiné kulturní instituce je pro ně mnohdy obrovským zážitkem a luxusem, který si běžně nemohou dovolit.

„Divadelní šek má platnost jeden rok. Díky tomu si mohou obdarovaní návštěvu divadla dobře naplánovat a odlehčovací službu zajistit s předstihem. Děkuji městu Olomouc a Olomouckému kraji, že do toho šly opět s námi a oslovily organizace, které těmto rodinám pomáhají. Moc si toho vážíme,“ řekl ředitel Moravského divadla Olomouc David Gerneš.

Obdarovávat můžete do 18. prosince. Podrobnosti najdete na webových stránkách Moravského divadla nebo je lze získat přímo na pokladně divadla. 

Benefiční projekt Zahrajte si na Ježíška letos opět pomáhá


Poslední změna 20. 11. 2023 15:53:39