Baletní Galavečer pod širým nebem

01. 08. 2017

Plumlovský zámek připravuje opět na hradozámeckou noc opravdu netradiční a vyjímečný program. I letos zde proběhne unikátní charitativní projekt Baletní Galavečer pod širým nebem s výběrem toho nejlepšího ze světových baletů na podporu revitalizace této kulturní památky, na který si Vás dovolujeme pozvat. Taneční show v režii a choreografii Roberta Balogha a v podání baletního souboru Moravského divadla Olomouc se uskuteční v sobotu 26. srpna 2017 ve 20 hodin na zámku Plumlov.

Unikátní projekt spojující krásu plumlovského zámku s krásou tanečního umění byl vytvořen ve spolupráci s baletním souborem Moravského divadla Olomouc za finančního přispění Olomouckého kraje. „Každou sezónu se popularita baletního galavečeru zvyšuje. Baletní galavečer nabízí ukázky z klasického i moderního repertoáru, takže si tady každý najde svoje. Navíc zámek tvoří krásnou kulisu celému baletnímu večeru," sdělila organizátorka akce Edita Lachmanová.

Program je prozatím ještě tajemstvím, diváci však uvidí výběr z těch nejznámějších scén z klasických, neoklasických i moderních baletů. Můžeme však prozradit již nyní, že mimo jiné uvidí ukázky z inscenace jednoho z nejkrásnějších klasických baletů Dona Quijota na motivy autora literární předlohy Miguela de Cervantese. V premiéře tento titul uvedlo Moravské divadlo Olomouc na sklonku minulého roku. Není bez zajímavosti, že za ztvárnění titulní role Kitri získala primabalerína Yui Kyotani Cenu Thálie. Dalším lákadlem bude ukázka z neoklasické baletní inscenace Shakespearovy tragédie Othello, kterou šéf baletního souboru vytvořil na hudbu gruzínského skladatele Alexeje Davidoviče Mačavarianiho.

“V Plumlově vždy představujeme nové členy baletního souboru ještě dříve, než vystoupí v Moravském divadle. Mám radost, že se nám daří dělat z této krásné akce tradici," řekl umělecký šéf souboru Robert Balogh

Jistě na diváka budou čekat také nestárnoucí melodie slavné britské formace QUEEN, jejíž taneční ztvárnění se těší velké oblibě a úspěchu na jevišti Moravského divadla Olomouc. V hlavní roli frontmana skupiny vystoupí opět charismatický tanečník Ivo Jambor.               

Výjímečnost projektu tkví také v tom, že pro tento účel bude na nádvoří zámku postaveno specialní jeviště a hlediště, využívající dominantu nasvíceného zámku jako kulisu celého představení. V případě nepříznivého počasí budou k dispozici pláštěnky. Pro diváky bude zajištěno i malé pohoštění na nádvoří zámku. Přijděte si vychutnat tuto nevšední a netradičně podmanivou atmosféru v nevšedním spojení tanečního umění a nádherné architektury.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka.

Více informací: ZDE

Baletní Galavečer pod širým nebem


Poslední změna 04. 07. 2023 14:36:40