Archiv aktualit

08.11.2023 - V Konici se připravuje další intervenční studie HSOÚ

Za účasti náměstka hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Ing. Jana Šafaříka, MBA, proběhlo v pátek 3. 11. 2023 jednání partnerů z území ORP Konice. Zástupci města, kraje, obcí, mikroregionu, charity, podnikatelského sektoru a agentury pro sociální začleňování se poprvé sešli nad přípravou Intervenční studie ORP Konice.

23.10.2023 - Informace a rady dostal každý!

Více než 20 zástupců firem a podnikatelů se sešlo ve středu 18. října v Olomouci. Akce pod názvem „Veletrh podpory podnikání a inovací pro firmy a podnikatele v Olomouckém kraji“ nabídla účastníkům možnosti podpory z evropských i národních zdrojů, a také poradenské a konzultační služby pro podnikatele a firmy.

19.10.2023 - Pět hlavních témat energetiky

Už potřetí jednala v Olomouci Pracovní skupiny Energetika Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje (RSK OK). Odborníci z řad obcí, místních akčních skupiny, firem a podnikatelských subjektů, univerzitního a neziskového sektoru a dalších definovali hlavní klíčových témat pro rozvoj energetiky v Olomouckém kraji.

10.10.2023 - Třetí jednání pracovní skupiny

V Olomouci se uskuteční v pondělí 16. 10. 2023 v pořadí třetí jednání Pracovní skupiny Energetika RSK OK. Odborníci z řad obcí, místních akčních skupiny, firem a podnikatelských subjektů, univerzitního a neziskového sektoru a dalších budou podrobně jednat o klíčových témat pro rozvoj energetiky v Olomouckém kraji, na kterých panuje shoda.

03.10.2023 - Veletrh plný informací pro podnikatele a firmy

Ve středu 18. října 2023 se uskuteční v Olomouci Veletrh podpory podnikání a inovací pro firmy a podnikatele v Olomouckém kraji. Akci připravil Olomoucký kraj v rámci aktivit Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje (RSK OK) ve spolupráci s regionálními partnery.

31.07.2023 - ORP Lipník nad Bečvou má intervenční studii

Olomoucký kraj má zpracovanou další regionální studii zaměřenou na hospodářsky a sociálně ohrožené území. Po Případové studii Jesenicka a Intervenční studii ORP Zábřeh byla zpracována Intervenční studie ORP Lipník nad Bečvou.

26.07.2023 - Druhé jednání pracovní skupiny na Univerzitě Palackého v Olomouci

Za účasti náměstka hejtmana Ing. Jana Šafaříka, MBA a radního Ing. Petra Lyska proběhlo v pořadí druhé jednání Pracovní skupiny Energetika RSK OK. Setkání se uskutečnilo 20. 7. 2023 pod vedení předsedy Ing. Ondřeje Grohara v prostorách Univerzity Palackého v Olomouci.

15.06.2023 - Pracovní skupina Energetika RSK OK poprvé!

Za účasti náměstka hejtmana Ing. Jana Šafaříka, MBA a radního Ing. Petra Lyska proběhlo úvodní setkání odborníků z řad obcí, místních akčních skupiny, firem, univerzitního a neziskového sektoru a energetických odborníků.

31.05.2023 - Zástupci kraje s dalšími představiteli řešili evropské dotace, energetiku a rozvoj vzdělávání

Hlavním tématem dalšího zasedání Regionální stálé konference (RSK) Olomouckého kraje byla energetika a evropské dotace. Debata se dotkla také rozvoje vzdělávání v kraji. O aktuální situaci a řešení do budoucna jednali ve čtvrtek 25. května zástupci kraje, společně se zástupci měst a obcí, neziskových organizací, podnikatelského sektoru, místních akčních skupin, Univerzity Palackého Olomouc a také Ministerstva pro místní rozvoj.

14.03.2023 - Jak na veřejné zakázky? Poradí seminář!

Centrum pro regionální rozvoj Olomouc pořádá pro zájemce seminář IROP ZAKÁZKY TOUR, který se bude konat 5. 4. 2023. Cílem setkání je poskytnout žadatelům aktuální informace k veřejným zakázkám v IROP.

13.03.2023 - Seminář k ukončování projektů z IROP 1

Ve čtvrtek 30. 3. 2023 se v Olomouci uskuteční akce pořádaná Centrem pro regionální rozvoj Olomouc.

18.01.2023 - Informační den k programu URBACT IV.

Dnes se v prostorách krajského úřadu uskutečnil informační den k nové výzvě pro Action Planning Network v souvislosti se zahájením programu URBACT IV.