Archiv aktualit

24.04.2024 - Pozvánka na 24. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

Olomoucký kraj ve spolupráci s Mikroregionem Střední Haná pořádá v úterý 14. května pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje.

17.04.2024 - Soutěž, která ocení všechny společensky odpovědné, právě odstartovala

Dělá vaše firma nebo obec něco navíc, nad rámec požadavků legislativy? Máte malou či větší firmu, organizaci, jste obec, nebo organizace veřejného sektoru, která se nebojí čelit výzvám společenské odpovědnosti? Chcete ukázat, jak vaše podnikání přispívá k lepší společnosti? Přihlaste se do čtvrtého ročníku soutěže Cena hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost.

08.04.2024 - Olomoucký kraj se prezentoval na veletrhu Stavotech Olomouc

Olomoucký kraj se opětovně prezentoval na jarní etapě oblíbeného veletrhu Stavotech v Olomouci. Společně s regionálními partnery představil návštěvníkům širokou škálu inovativních řešení, konzultoval kotlíkové dotace v Olomouckém kraji, představil nově vydané publikace na podporu podnikatelské prostředí „Významné firmy Olomouckého kraje“ a „Katalog regionální produkce“.

02.04.2024 - Veletrh Stavotech ukáže aktuální trendy v oblasti energetiky a stavebnictví

Vše pro stavbu pod jednou střechou. To je stavební a technický veletrh Stavotech Olomouc, jehož jarní etapa, v pořadí už 64. ročníku, se uskuteční po Velikonocích na olomouckém výstavišti Flora. Představí se na něm Olomoucký kraj a jeho regionální partneři. Veletrh se zaměří převážně na energetiku.

26.03.2024 - Ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje vstupuje do 15. ročníku, startuje i ocenění Výrobek OK ©

Staruje další ročník soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje a ocenněí v soutěži Výrobek Olomouckéhok kraje. Termín přijímání přihlášek do soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje, včetně přijímání přihlášek do soutěže Výrobek OK ©, je do 29. května 2024.

21.03.2024 - Představujeme vám stránky na podporu regionálních produktů a značení v našem regionu

Dovolujeme si představit webové stránky k podpoře regionálního značení a soutěží Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek Olomouckého kraje. Informace zde průběžně doplňujeme, aby byly aktuální a relevantní nejen pro regionální producenty, ale i soutěže v našem regionu.

14.03.2024 - Staňte se součástí příběhu. Hledá se nová vesnice roku

O prestiž a také o statisíce korun se mohou utkat obce, které se přihlásí do letošního ročníku soutěže Vesnice roku. Příběh této ankety se začal psát už před osmadvaceti lety a letošní ročník odstartoval na začátku března v Senátu. Soutěžící se mohou hlásit do 26. dubna.

16.02.2024 - Podnikatelem roku Olomouckého kraje je firma BG7 global rodiny Brázdilů

Ocenění EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje bylo letos uděleno hned trojici podnikatelských osobností. Z rukou vedoucí partnerky EY Martiny Kneiflové a hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka si jej převzali Ladislav Brázdil a jeho synové Ladislav a Jiří. Jejich společnost BG7 global s. r. o. se zabývá vývojem a výrobou lehkých konstrukcí pro široké spektrum odvětví od automobilového průmyslu přes elektrotechniku až po vodohospodářství.

22.01.2024 - Dotační možnosti pro obce v roce 2024

Odbor strategického rozvoje, oddělení regionálního rozvoje zpracoval přehled dotačních možností pro obce v roce 2024.

16.01.2024 - Kraj vydal dvě nové publikace – představují významné firmy a regionální výrobky

Olomoucký kraj vydal dvě nové publikace, které se zaměřují na podporu místního podnikání a regionální produkci. Kniha Významné firmy Olomouckého kraje prezentuje nejúspěšnější podniky a významné zaměstnavatele působící na území kraje. Katalog regionální produkce v Olomouckém kraji se zaměřuje na propagaci místních výrobků a produktů.

11.01.2024 - Prodloužení lhůty pro příjem žádostí o podporu z 2. výzvy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města

Ministerstvo pro místní rozvoj prodloužilo lhůtu pro příjem žádostí o podporu z 2. výzvy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města, obce a regiony až do 14. února 2024.

04.01.2024 - Seminář k nové výzvě programu URBACT

V úterý 23. ledna 2024 se v Olomouci, v Regionálním centru Olomouc, Jeremenkova 40b, uskuteční informační seminář k programu URBACT a Evropské městské iniciativě. Akce je připravená Ministerstvem pro místní rozvoj a Národním kontaktním místem URBACT IV pro Českou republiku.