Archiv aktualit

25.04.2024 - Staňte se hrdým nositelem regionální značky Haná regionální produkt.

Regionální značka Haná regionální produkt přijímá žádosti o certifikaci, příjem žádostí končí 16. kvetna 2024.

26.03.2024 - Ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje vstupuje do 15. ročníku, startuje i ocenění Výrobek OK ©

Staruje další ročník soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje a ocenněí v soutěži Výrobek Olomouckéhok kraje. Termín přijímání přihlášek do soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje, včetně přijímání přihlášek do soutěže Výrobek OK ©, je do 29. května 2024.

19.01.2024 - Kraj vydal dvě nové publikace – představují významné firmy a regionální výrobky

Olomoucký kraj vydal dvě nové publikace, které se zaměřují na podporu místního podnikání a regionální produkci. Kniha Významné firmy Olomouckého kraje prezentuje nejúspěšnější podniky a významné zaměstnavatele působící na území kraje. Katalog regionální produkce v Olomouckém kraji se zaměřuje na propagaci místních výrobků a produktů.

15.11.2023 - Výrobci regionálních produktů se setkali v čokoládovně

Místní producenti regionálních výrobků pod značkou HANÁ regionální produkt® se opět rozrostli. Při této příležitosti se jak výrobci, tak i členové certifikační komise, setkali ve středu 8. listopadu v prostorách Čokoládovny Troubelice.

06.10.2023 - Podzimní Flora odstartovala. Vyhlásila i nejlepší regionální potraviny

Podzimní etapa Flora Olomouc – Hortikomplex se ve čtvrtek 5. října otevřela veřejnosti. V pavilonu A olomouckého výstaviště ji zahájil hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek a krajský radní pro oblast zemědělství Martin Šmída. V rámci ceremoniálu byli vyhlášeni držitelé ocenění Regionální potravina. Kromě toho se udělovala i značka Výrobek OK.

09.06.2023 - Paprika Pepina nebo tvarohový méďa. Kraj má nové regionální výrobky

Čím mlsnější porota, tím náročnější hodnocení. Komisařům, kteří v uplynulých dnech vybírali produkty přihlášené do soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek OK, můžete věřit, že volili pečlivě. Mezi oceněnými potravinami je všechno od masa, sýrů, ovoce i zeleniny nebo moštů.

14.06.2022 - Značku Výrobek OK získal více než tucet producentů

Králičí klobáska, pivo nebo med – to je jen část z celkem 15 výrobků, které se nově pyšní titulem Výrobek OK. Letos se o něj ucházelo 134 produktů od téměř padesáti žadatelů. Ocenění si převezmou na podzimní Floře.

18.10.2021 - Regionální potraviny a výrobky získaly prestižní značku

Likér z horských borůvek nebo šneci s bylinkovým máslem. To je jen zlomek produktů, které uspěly v krajské soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje. Slavnostní předání certifikátů se uskutečnilo v rámci festivalu gastronomie a nápojů Olima během podzimní etapy výstavy Flora Olomouc. Kromě toho se udělovala i značka Výrobek OK.

01.10.2020 - Podzimní etapa Flory Olomouc 2020 a vyhlášení Regionální potraviny roku a výrobku Olomouckého kraje

Do neděle 4. října potrvá podzimní výstava Flora Olomouc - hortikomplex. Tu v pavilonu A olomouckého výstaviště zahájil náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství Milan Klimeš.