48. ročník Memoriálu Miloslava Mikšíka ve Chválkovicích

23. 07. 2020

Už 48. ročník Memoriálu Miloslava Mikšíka se uskuteční ve dnech 25. a 26. července v areálu SK Chválkovice. Tento tradiční turnaj, nad kterým převzali záštitu hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a jeho náměstek Jan Zahradníček, se koná vždy před zahájením mistrovských soutěží a stejně jako v loňském roce se ho zúčastní domácí SK Chválkovice (1. A třída), Slovan Černovír (1. B třída),TJ Sokol Bohuňovice (Krajský přebor) a FK Nové Sady (divize).

Tradice Memoriálu Miloslava Mikšíka se datuje do začátku 70. let, kdy se tehdejší činovníci chválkovické kopané rozhodli uspořádat fotbalový turnaj, kterým by uctili památku bývalého hráče, trenéra a v neposlední řadě i funkcionáře Miloslava Mikšíka. Ten se narodil 6. 12. 1926 a jako kvalitní hráč odehrál stovky zápasů v dresu Hodolan, Lokomotivy Olomouc a samozřejmě i v dresu Chválkovic. Po ukončení aktivní kariéry se začal věnovat mládeži - vedl chválkovický dorost, jehož kolektiv dokázal tak stmelit, že tito hráči tvořili nejen dlouhodobý základ kádru chválkovického áčka, ale posléze i základ funkcionářského kádru klubu.

Sportovní část programu bude zahájena v sobotu 25. 7. v 15:00 hodin úvodním duelem mezi TJ Sokolem Bohuňovice a FK Nové Sady. V 17:00 hodin potom bude zahájeno druhé utkání mezi domácím SK Chválkovice a Slovanem Černovír. V neděli 26. 7. se  budou hrát dva zápasy, a to v 15:00 hodin utkání o třetí místo a v 17:00 hodin pak proběhne finále. Před těmito zápasy bude od 13.00 hodin odehráno tradiční vzpomínkové utkání na Otu Vyskočila mezi starými pány SK Chválkovice a SK Sigma Olomouc.  V sobotu bude utkání řídit trojice rozhodčích ve složení Radek Kubíček, Václav Januš, Zdenek Petr. V neděli budou na hřišti rozhodovat Petr Dokoupil, Radek Motal, Jan Petrásek.

Fanynky a fanoušci, kteří zavítají do chválkovického areálu, se mohou těšit také na bohatý doprovodný program. Jeho součástí bude i představení vizualizace rekonstrukce sportovního areálu SK Chválkovice, ke které by mělo dojít v nejbližších letech za podpory Národní sportovní agentury ČR, Olomouckého kraje a Statutárního města Olomouce.


Poslední změna 23. 07. 2020 10:03:53