Vysoké školy mají zájem o spolupráci s podnikateli

29. 09. 2013

Mimořádnou příležitost pro podnikatele z regionu opět nabízí Olomoucký kraj za podpory ROP Střední Morava v rámci projektu „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“.

Projekt je zaměřen na prvotní spolupráci podnikatelských subjektů s vysokými školami, které na základě výzvy Olomouckého kraje projevily zájem o spolupráci v projektu.

Pomocí tzv. inovačního voucheru si budou moci podnikatelské subjekty, které mají sídlo nebo provozovnu v Olomouckém kraji, nakoupit od jimi zvolené vysoké školy znalosti, služby či technologie a zvýšit tak svůj inovační potenciál. Na tuto prvotní spolupráci mohou podnikatelé – právnické osoby dle obchodního zákoníku (tj. akciová společnost, společnost s ručením omezeným, veřejná obchodní společnost, komanditní společnost, družstvo) získat až 149 tis. korun. Výhodou inovačních voucherů je jednoduchá administrace.

Celková výše nákladů na realizaci služby může činit max. 199 tis. korun - finanční příspěvek pro podnikatele je poskytován max. ve výši 75% ceny služby. Vlastní finanční zdroje podnikatelského subjektu vynaložené na spolupráci s vysokou školou činí 25% (tj. max. 50 tis. korun).

Předpokládaný termín vyhlášení Řízení k předkládání žádostí o inovační voucher je stanoven na začátek ledna 2014. Úspěšní žadatelé mohou po schválení žádosti a po uzavření Smlouvy o dílo s vysokou školou zahájit realizaci inovačního voucheru, která může probíhat až do 31. 3. 2015.

Na projekt je celkem vyčleněno 6,6 miliónů korun. Z toho 5 miliónů korun tvoří dotace z ROP Střední Morava, Olomoucký kraj vyčlenil ze svého rozpočtu 1,6 miliónů korun. Projekt přispěje k rozvoji inovačních aktivit a zvýšení konkurenceschopnosti firem v Olomouckém kraji.

Seznam vysokých škol, s nimiž může podnikatelský subjekt zahájit spolupráci:

  • Univerzita Palackého v Olomouci
  • Moravská vysoká škola Olomouc
  • Univerzita Tomáš Bati ve Zlíně
  • Mendelova univerzita v Brně
  • Vysoké učení technické v Brně
  • Masarykova univerzita Brno
  • VŠB - Technická univerzita Ostrava
  • České vysoké učení technické v Praze

Více informací o projektu: www.olkraj.cz/inovace

Kontakt: Ing. Hedvika Hubáčková,

T: 585 508 354; mobil: 725 788 290; E-mail:h.hubackova@kr-olomoucky.cz


Poslední změna 30. 09. 2013 14:26:45