Vouchery pomáhají firmám i univerzitám s inovacemi

18. 06. 2014

Inovační vouchery a jejich využití v praxi byly tématem dnešního workshopu, který ve svém sídle pro zástupce vysokých škol, vědeckých institucí a firem zorganizoval Olomoucký kraj.

„Zkušenosti podnikatelů i vysokých škol s krajským projektem inovačních voucherů jsou pro nás důležitou zpětnou vazbou,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys, který workshop zahájil. „Chceme znát přínosy inovačních aktivit, úspěchy institucí zapojených do projektu, ale také problémy, se kterými se účastnící se organizace potýkají,“ dodal.

Součástí workshopu byly prezentace podnikatelských subjektů a zástupců vysokých škol, zhodnocení spolupráce, přínos realizace inovací a vyhodnocení projektu inovačních voucherů jako takového.

Během trvání první etapy projektu „Inovační vouchery v Olomouckém kraji“ se úspěšně zrealizovalo 38 inovačních aktivit a na spolupráci se podílelo 6 vysokých škol. Například firma FARMAK MORAVIA využila inovační voucher na projekt veterinárních dezinfekčních prostředků, Strojírny Olšovec na projekt isolačních vláken a materiálů. Firma EKOPROGRES HRANICE použila voucher na využití nanočástic kovového železa pro zahušťování kalů na čistírnách vod. Všechny úspěšné firmy chtějí i nadále pokračovat ve spolupráci s vysokými školami.

V průběhu druhé etapy projektu Olomoucký kraj finančně podpoří 51 podnikatelských subjektů formou inovačních voucherů.

img-3569.jpg
img-3565.jpg
img-3556.jpg
img-3551.jpg
img-3550.jpg
img-3546.jpg
img-3540.jpg
img-3535.jpg
img-3530.jpg
Soubor typu .pptUniverzita Tomáše Bati ve Zlíně(1,7 MB)PPT | PDF
Soubor typu .pptxUniverzita Palackého v Olomouci(2,1 MB)PPTX | PDF
Soubor typu .pptxFIN Prezentace workshop IVOK(351,8 kB)PPTX | PDF


Poslední změna 18. 06. 2014 11:24:58