Univerzita Palackého představila úspěšný projekt v Bruselu

12. 07. 2012

Ve středu 4. července se v Bruselu uskutečnil mezinárodní seminář na téma digitální agendy a jejího vlivu na vzdělávání dospělých v regionech. Seminář byl určený pro odborníky v oblasti celoživotního vzdělávání z 15 evropských regionů. Za Univerzitu Palackého v Olomouci na něm vystoupila Hana Marešová, proděkanka pedagogické fakulty, která zúčastněným představila úspěšný projekt univerzity zaměřený na vzdělávání pedagogů v oblasti informačních a komunikačních technologií. Prezentaci univerzity v Bruselu zprostředkovalo sdružení OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při Evropské unii.

Projekt univerzity probíhá od roku 2010. Klade si za cíl proškolit na dvě stovky pedagogických pracovníků základních a středních škol v používání informačních a komunikačních technologií ve výuce. Univerzita pro tento účel vytvořila 9 akreditovaných kurzů. Jedná se například o kurz informačních a komunikačních technologií ve výuce anglického jazyka na prvním stupni nebo kurz zaměřený na moderní prezentaci prostřednictvím interaktivní tabule.

Proděkanka Marešová se v Bruselu setkala také se zástupcem stálé představitelky ČR při EU Jakubem Dürrem, který v minulosti působil na Univerzitě Palackého jako prorektor. Na Stálém zastoupení ČR jednala s Evou Kafkovou z Úseku sektorových agend B pro oblast vzdělávání, kultury, mládeže, audiovize a sportu o budoucím programu Erasmus pro všechny.

Seminář Digitální agenda se konal v rámci mezinárodního projektu REALM, do kterého je Univerzita Palackého zapojena jako zástupce Olomouckého kraje. Projekt vznikl ve spolupráci britského Hampshire County Council, Bruselské vzdělávací služby a Shromáždění evropských regionů. O projektu REALM kraj informoval v článku zde.


Poslední změna 12. 07. 2012 13:06:46