Umění pravdivosti, soucitu a snášenlivosti

Datum06. 03.-05. 05. 2019
Místo konáníVlastivědné muzeum v Olomouci
OrganizátorVlastivědné muzeum v Olomouci

výstava zobrazuje na jedné straně krásu a hloubku osobní kultivace člověka, žijícího podle principu pravdivosti, soucitu snášenlivosti a na straně druhé krutost násilného pronásledování lidí věnujících se kultivační praxi Falun Gong čínským komunistickým režimem. Ukazuje lidi, kteří se i přes hrubé potlačování jejich osobních svobod a mučení, nevzdali své víry v pravdivost, soucit a snášenlivost.

Iniciátorem výtvarných děl představovaných na výstavě je čínský profesor výtvarného umění a uznávaný sochař Kunlun Zhang, který byl právě za praktikování Falun Gongu odsouzen čínským komunistickým režimem k nuceným pracím v převýchovném pracovním táboře.

Ve Vlastivědném muzeu bude tato unikátní výstava k vidění do 5. května 2019, přičemž vernisáž proběhne 6. března od 16 hodin. Běžná otevírací doba muzea je v  březnu od středy do neděle od 10 do 17 hodin a v dubnu a květnu od úterý do neděle od 9 do 18 hodin. Výstavu uvede pan David Czyž z Lidských práv bez hranic. Krásu obrazů doprovodí kytarový kvartet ze ZUŠ Iši Krejčího v Olomouci.

Umění pravdivosti, soucitu a snášenlivosti


Poslední změna 05. 03. 2019 13:15:53