Studenti z česko-polského pohraničí pokračují v tvorbě společných podnikatelských záměrů

03. 03. 2014

Textilní podnik s výrobou produktů z technického konopí, realizace společné česko-polské ekofarmy s restaurací nebo oživení hipostezek v regionu. I takové náměty na podnikání zazněly na workshopu v polském Prudniku, kam se 28. ledna sjely česko-polské týmy středoškoláků.

Pět smíšených česko-polských týmů představilo na workshopu podnikatelské záměry, které konzultovaly s vysokoškoláky z Univerzity Palackého v Olomouci, vyučujícími a odborníky na regionální rozvoj. Finální verzi business plánů středoškoláci odprezentují počátkem dubna na závěrečném workshopu za účasti představitelů české i polské hospodářské komory, starostů příhraničních obcí a zástupců soukromého sektoru.

Středoškoláci začali zpracovávat podnikatelské záměry v česko-polském pohraničí již v říjnu loňského roku. Na workshopu organizovaném Katedrou geografie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci měli studenti škol z Jeseníku a Prudniku možnost seznámit se s pozitivními projekty, úspěšnými podniky či aktivitami v pohraničí a získané znalosti a zkušenosti promítnout do tvorby vlastních, originálních podnikatelských záměrů.

Veškeré aktivity probíhají v rámci projektu "Spolupráce škol a veřejných institucí v česko-polském pohraničí v oblasti vzdělávání k vyšší uplatnitelnosti na trhu práce“ (CZ.3.22/2.3.00/12.03373), na kterém spolupracuje Univerzita Palackého v Olomouci s Olomouckým krajem.

img-0609.jpg
img-0628.jpg
img-0634.jpg


Poslední změna 03. 03. 2014 16:50:17