ŠPEK - Přehlídka umění Olomouckého kraje 2019

Datum02.-30. 04. 2019
Místo konáníŠumperk
OrganizátorDům kultury Šumperk

Letos již počtrnácté šumperská přehlídka ŠPEK představí během dubna umělce působící či pocházející z našeho kraje. V různorodém programu se mohou návštěvníci festivalu těšit na divadelní představení, hudbu, besedy, výstavu, módní přehlídku nebo také promítání filmu.

Pro folkové fanoušky je připraven tradiční memoriál Šumperské Pomněnky, na kterém vystoupí kapely BG Nova, My Run Country, Sem Tam a Nová Sekce. Ještě předtím se ten samý den odpoledne uskuteční oblastní kolo dětské hudební soutěžní přehlídky Brána 2019 (27.4.). Ve středu 17. dubna je pro příznivce výtvarného umění v jižním křídle DK nachystána jedinečná výstava Špek Art Blok spojená s hudebním vystoupením a módní přehlídkou.

Na šumperské 4. základní škole se uskuteční pátý ročník akce Špek na prknech, kdy se na pódiu během celého dne představí půl tuctu divadelních souborů (27.4.). Beseda s humanitární pracovnicí Klárou Lőffelmannovou a lékařem Josefem Maradou přiblíží aktuální situaci, jak se žije na Haiti (2.4.). Oblíbená parta O5 a Radeček na sebe vůbec poprvé prozradí zajímavosti ze zákulisního života kapely (9.4.). Na závěr celého festivalu bude možné se setkat s hudebním skladatelem Davidem Rotterem a režisérem a dokumentaristou Zdeňkem Novotným – Bričkovským, kteří společně uvedou snímek V krajinách ticha – Nikolaj a Ludmila (30.4.).

ŠPEK - Přehlídka umění Olomouckého kraje 2019


Poslední změna 27. 03. 2019 11:23:16