Soutěž odhalila, o čem točí ženy

19. 03. 2018

Dokumentární snímek Deset kafí, to už je moc dvacetiletých studentek Kláry Novákové a Kateřiny Hroníkové z pražské Střední průmyslové školy sdělovací techniky získal v sobotu 17. března hlavní cenu filmařské soutěže Mladá kamera v Uničově. Neztratili se ale ani regionální tvůrci. Hejtmanství patří k tradičním podporovatelům soutěže, na které se představili mladí filmaři z Česka i zahraničí.

„Potěšilo mě, že v ostré konkurenci se prosadila také místní nadšená filmařka Hana Kocurková s experimentálním snímkem Generála Svobody 1204, který zvítězil v kategorii amatérských filmařů,“ uvedl po vyhlášení výsledků náměstek hejtmana Dalibor Horák, který ceny vítězům předával.

Uničovská Mladá kamera se letos konala již po čtyřiačtyřicáté, festival má mezi filmovými tvůrci i diváky velké renomé.

„O účast v soutěži bojovala více než stovka snímků. Podobně jako v minulých letech také tentokrát přesáhla celková délka přihlášených filmů časové možnosti festivalu, a proto jich do vlastní soutěže proniklo jen 51,“ uvedl její ředitel Aleš Langer.

Asi čtvrtina soutěžních filmů pocházela ze zahraničí, devět filmů bylo ze Slovenska, po jednom z Rakouska, Francie a Etiopie.

Soutěž odhalila, o čem točí ženy


Poslední změna 19. 03. 2018 11:05:48