Radniční noc 2018

Datum14. 09. 2018
Místo konáníZábřežský zámek
WWWwww.facebook.com/events/263374897632991
OrganizátorMěsto Zábřeh

Společné dědictví, společné hodnoty – takový je letošní podtitul pátého ročníku Radniční noci a Dnů evropského dědictví. A právě Radniční noc v pátek 14. září v 17 hodin slavnostně zahájí víkend, který každoročně otevírá brány památek.

Nevšední prohlídku radnice znovu doplní zajímavé expozice a bohatý program na nádvoří původního zábřežského hradu. Vzhledem k letošním významným výročím si na své přijdou zejména milovníci historie. Veřejnosti bude poprvé představena šitá vlajka České republiky, vlajka města či insignie.

Nebude chybět oblíbená prezentace novodobých i starších projektů, které zůstaly takzvaně v šuplíku. V další místnosti uvidí návštěvníci kroniky a pamětní knihy města Zábřeh. Přímo ve sklepení bude připravena výstava historických fotografií města a neméně zajímavou prezentaci související se svatbami a vítáním občánků si připravila matrika.

Pestrý program bude připraven také na nádvoří. Celým večerem bude provázet Moravia big band. Atmosféru večera podpoří několik auto veteránů včetně historické hasičské stříkačky václavovských hasičů. V rámci programu bude také pokřtěn kalendář města na rok 2019, který zdobí fotografie Radomíra Grilla. Fotografie z kalendáře budou k vidění i při prohlídce radnice. Velkolepý závěr akce bude patřit světelné show skupiny Postrpoi.

Radniční noc 2018


Poslední změna 13. 09. 2018 12:57:34