Po stopách starých Mayů

Datum20. 03. 2018
Místo konáníG-klub Šumperk

S nezávislou cestovatelkou a publicistkou Sašou Ryvolovou se vydáme v úterý 20. března po stopách starých Mayů. Již řadu let se věnuje aktivitám spojeným s objevováním a poznáváním těch nejexotičtějších koutů světa. Publikuje v nejrůznějších periodikách, vydává knihy, spolupracuje s rozhlasem a televizí.

Provede nás aztéckým Teotihuacánem i olmeckými památkami z La Venty, překrásnými koloniálními městy, ale především většinou významných mayských nalezišť. Na proslulých místech Chichen Itza, Uxmal, Tulum, Palenque v Mexiku nebo Tikal v Guatemale a Copán v Hondurasu, ale i těch ztracených v pralese (Calakmul a Yaxchilan) se budeme seznamovat s typickou architekturou zdobenou nádhernými reliéfy. Nakonec profrčíme džunglí po 450m dlouhém laně v kostarickém Monte Verde a možná uvidíme i nejvzácnějšího ptáka Střední Ameriky, posvátného quetzala!

Poutavá přednáška spojená s promítáním snímků a zvukových nahrávek z cest se uskuteční od 17. hodiny v G-klubu Šumperk. Vstupné je 50 korun. Více informací najdete na www.dksumperk.cz

 Po stopách starých Mayů


Poslední změna 20. 02. 2018 11:07:16