OPEN SKIES FOR HANDICAPPED

13. 04. 2018

Jejím smyslem je umožnit našim postiženým spoluobčanům nezapomenutelný zážitek z vyhlídkového letu. Samotná akce je celodenní s doprovodným programem i pro širokou veřejnost. Vstupné a parkovné je pro všechny návštěvníky zcela zdarma.
Jako i v minulých letech, převzal nad akcí záštitu ministr obrany ČR a hejtman Královéhradeckého kraje, který také akci významně podpoří finančně spolu s Magistrátem města Hradec Králové.
V průběhu předešlých deseti ročníků si tohoto ojedinělého zážitku mohlo užít přes 25 000 účastníků z celé ČR. Pro více než 6 000 postižených a jejich doprovody jsme dokázali zabezpečit vyhlídkové lety především díky technické podpoře ze strany české armády a finanční podpoře ze strany sponzorů. Dobrovolné sponzorské příspěvky jsou používány výhradně ke krytí nákladů spojených s touto akcí.
Zdaleka největší podíl na zabezpečení a průběhu akce mělo vždy vojenské dopravní letectvo. S povděkem využíváme nenahraditelné přepravní možnosti letounu C-295 CASA především pro občany trvale upoutané na invalidní vozík a letounu L-410 pro ostatní postižené občany. Dále je využíván letoun An-2 a vrtulník MD-500.
Během celého dne můžou návštěvníci v rámci doprovodného programu shlédnout vystoupení různých hudebních skupin, ukázky PČR, leteckých akrobatů, parašutistů, vojenské historické i současné techniky, cvičení kynologů, jízdy autoškol, moto kaskadéra a leteckých modelářů. Dopravní podnik města Hradce Králové již tradičně zapůjčí turistický hradecký vláček, ve kterém si mohou zájemci projet a prohlédnout celé letiště a pro nejmenší návštěvníky bude připraven skákací hrad jako každý předešlý rok. V průběhu celodenní akce je pro postižené účastníky zajištěno bezplatné občerstvení a každý si odveze, kromě zážitků, i drobné upomínkové dárky.
 

Leták
Soubor typu docxSouhlas s letem(11,4 kB)stáhnout


Poslední změna 13. 04. 2018 08:01:53