Online festivaly: Academia Film Olomouc a ČZU Film Fest

Datum01.-15. 10. 2020
Místo konáníOnline
OrganizátorAcademia Film Olomouc, ČZU Film Fest

Připravovat filmový festival v období pandemické krize znamená adaptovat se. Academia Film Olomouc i ČZU Film Fest jsou festivaly zaměřené na vědu a poznání, a proto se rozhodly vědě naslouchat a maximálně se přizpůsobit nastalé situaci. Čeká vás tak online festivalová platforma i série promítání napříč Českem. Vedení obou festivalů, které navázaly úzkou spolupráci, se rozhodlo k transformaci letošní festivalové podoby tak, aby předcházela rizikům šíření nákazy a zároveň svým fanouškům nabídla jedinečný divácký zážitek plný vědy a poznání.

Jádro letošního ročníku tak od 1. do 15. října bude tvořit online festival ve stylu vědeckého Netflixu. Ten bude probíhat na nově vznikající platformě www.watchandknow.cz. Diváci zde najdou populárně-vědecký soutěžní výběr AFO55 i na živé vědy zaměřené snímky ze soutěže ČZU Film Festu. Nebudou chybět ani přednášky a filmové úvody, které budou streamovány online a diváci budou moct posílat své dotazy na hosty z řad vědců a filmařů.

Po akreditování se budou diváci moct dívat celé dva týdny na všechny snímky zdarma. Platforma však bude fungovat celoročně a bude pravidelně přinášet nové vědecké dokumenty. Ty budou divákům během roku k dispozici za malý poplatek určený na pokrytí práv k filmům.

Milovníci kino sálů a živých projekcí však nemusí smutnit. Academia Film Olomouc ve spolupráci s ČZU připravuje sérii AFOKINO, která přinesou ty nejlepší snímky do kin a dalších sálů napříč Českou republikou. Hned první projekce proběhnou v olomouckém kině Metropol od 1. do 4. října a představí festivalové premiéry.


Poslední změna 04. 09. 2020 08:59:56