Olomoucký kraj navštíví prezident Miloš Zeman. V regionu stráví tři dny

16. 03. 2017

20. až 22. března 2017 – to je termín návštěvy hlavy státu v Olomouckém kraji. Prezident České republiky Miloš Zeman má při svém už čtvrtém oficiálním pobytu v regionu v plánu především setkání s obyvateli. Ke krajskému úřadu dorazí společně s manželkou Ivanou v pondělí v půl jedenácté dopoledne.

Tady ho přivítá hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk s manželkou Marií. Chybět nebude ani už tradiční chléb se solí z rukou krojovaných Hanáků.

V budově krajského úřadu se hlava státu setká se zástupci příspěvkových organizací, které působí v sociální oblasti. V plánu je také schůzka se zastupiteli regionu, předání daru a podpis prezidenta do krajské pamětní knihy.

„V roce 2016 se pan prezident při své návštěvě Olomouckého kraje pohyboval na Hranicku, Libavé a zavítal také do Čech pod Kosířem, kde vysadil strom. Tentokrát ho čeká Olomoucko a Prostějovsko – konkrétně zajede do Šternberku, Uničova a Konice. Chce stihnout co nejvíce setkání s lidmi,“ řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

S obyvateli regionu se prezident Miloš Zeman potká hned v pondělí v Hněvotíně – obci roku 2016 Olomouckého kraje. Tady se podepíše do kroniky a dekoruje prapor obce pamětní stuhou.

S lidmi se prezident Miloš Zeman setká také v úterý odpoledne na náměstí ve Šternberku a Uničově a ve středu po poledni v zámeckém parku v Konici.

První dáma Ivana Zemanová bude mít v regionu svůj separátní program. Mimo jiné navštíví sociální zařízení zřizované Olomouckým krajem.

Program návštěvy prezidenta ČR Miloše Zemana v Olomouckém kraji najdete v přiloženém materiálu.

Olomoucký kraj navštíví prezident Miloš Zeman. V regionu stráví tři dny          archivní foto
Soubor typu pdfProgram návštěvy prezidenta ČR Miloše Zemana v Olomouckém kraji(215,3 kB)stáhnout


Poslední změna 17. 03. 2017 10:29:32