Návštěvnost Olomouckého kraje loni znovu vzrostla

19. 02. 2019

Opět o něco vyšší byl loni počet turistů, kteří navštívili Olomoucký kraj. Celkem jich do regionu zavítalo téměř sedm set tisíc, což v porovnání s rokem 2017 představuje nárůst o více než šest procent.

Podpoře cestovního ruchu věnujeme velkou pozornost. Investujeme do rozvoje turistických stezek, podporujeme činnost informačních center a přispíváme na významné nadregionální akce. A je vidět, že se naše péče vyplácí,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Největší zájem měli turisté o zoo a Aquapark v Olomouci, z klasických památek pak o hrady Bouzov a Helfštýn nebo zámek a ruční papírnu ve Velkých Losinách. Z nově rekonstruovaných objektů lidé nejčastěji mířili do Korunní pevnůstky a muzea barokní prachárny v Olomouci. Lákaly také Jeseníky.

Jeseníky s nádhernou přírodou a pestrou škálou sportovního vyžití v létě i v zimě, ale také bohatou a pohnutou historií a celou řadou technických unikátů – to je pro tisíce turistů volba číslo jedna. Také proto jsme letos vsadili na ještě masivnější propagaci této části regionu,“ uvedl vedoucí krajského oddělení cestovního ruchu Radek Stojan.

Hejtmanství navíc společně s Olomoucí podporuje slevovou kartu Olomouc region card. Turisté se díky její dvou či pětidenní variantě dostanou levněji nebo zcela zdarma na téměř dvě stě míst v kraji.

Návštěvnost Olomouckého kraje loni znovu vzrostla


Poslední změna 19. 02. 2019 12:50:13