Anna Formánková juniorskou mistryní Evropy neslyšících v orientačním běhu

28. 07. 2016

Druhý den soutěží 8. mistrovství Evropy neslyšících a 3. mistrovství Evropy neslyšících juniorů se podařilo získat medaili i pořadatelské zemi. A to zásluhou říčanské závodnice Anny Formánkové, která na náročné trati v okolí Ošíkova na Konicku vybojovala titul juniorské mistryně Evropy.

Necelých 18 hodin po zklamání z nepodařeného vystoupení ve sprintu se naší závodníci podařilo výborně zkoncentrovat a na kopcovité trati dlouhé 5,3 km s 10 kontrolami vybojovala s náskokem 4 minut zlatou medaili – první pro Českou republiku.

Celému mistrovství zatím dominuje velmi silná ruská výprava, které sekundují Ukrajinci a medaile už také získaly výpravy Litvy a Itálie. Díky této medaili se Česká republika dostala na třetí pozici v celkové klasifikace zemí.

Tímto závodem se šampionát přehoupl do své druhé poloviny. Po dnešním dni volna bude následovat závod na krátké trati v Daskabátu a celé mistrovství vyvrcholí závodem tříčlenných štafet na Svatém Kopečku u Olomouce. Závěrečného závodu a slavnostního zakončení se zúčastní také ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Bude moci dekorovat medailí i některé další závodníky našeho týmu?  

Olomoucký kraj bude dějištěm 8. mistrovství Evropy neslyšících a zároveň 3. mistrovství Evropy neslyšících - juniorů do 30. července.

Mezi stodesítkou přihlášených z 11 států Evropy najdeme i desetičlennou sestavu našich reprezentantů, kteří se pod vedením běhajícího kapitána Josefa Procházky budou účastnit všech disciplín.

Záštitu nad celým mistrovstvím převzala ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, výkonná ředitelka Českého paralympijského výboru Alena Erlebachová a náměstek hejtmana Olomouckého kraje Radovan Rašťák.

Přijďte i vy povzbudit naše reprezentanty v bojích o evropské medaile!     

Mistrovství Evropy neslyšících v orientačním běhu proběhne v Olomouckém kraji
Mistrovství Evropy neslyšících v orientačním běhu proběhne v Olomouckém kraji
Soubor typu pdfProgram(5,1 MB)stáhnout


Poslední změna 28. 07. 2016 14:51:38