Mezinárodní filmový festival Academia Film Olomouc 2017

22. 02. 2017

Mezinárodní filmový festival Academia Film Olomouc (AFO) se uskuteční ve dnech 25. - 30. dubna 2017. Burcující The Future Is Now! je nejen ústředním sloganem futuristického 52. ročníku, ale také shrnutím celého programu. Do třech soutěžních sekcí se letos přihlásilo rekordních 3 000 populárně-vědeckých filmů, festival navíc nově zavádí česko-slovenskou soutěž.

Některé ze snímků z produkce HBO nebo National Geographic diváci na AFO uvidí v exkluzivní české premiéře. Filmový festival Univerzity Palackého v Olomouci nevynechá aktivistický dokument Je s námi konec? z produkce oscarového Leonarda DiCapria, k vidění bude také očekávaná TV série Genius o životě a díle Alberta Einsteina, která se intenzivně natáčela po celé České republice. Velkolepá 3D dobrodružství z divoké přírody strhnou všechny generace – návštěvníci se mohou těšit na premiéru Predátorů od tvůrců úspěšného „hlodavčího westernu“ Pidiobři nebo vtahující zážitek s názvem Na křídlech ptáků 3D z produkce vizionářské BBC.

Do užšího soutěžního výběru dramaturgové festivalu nakonec volili z rekordních 3 000 populárně-vědeckých snímků z celého světa. A nakonec jich vybrali přesně 52 – 19 do Mezinárodní soutěže, 16 do Česko-slovenské a 17 do Soutěže krátkých filmů.

AFO52 se navíc letos pochlubí nejhutnějším hudebním programem ve své historii - festivalový soundtrack dotvoří přímo Radio Wave Live Session, při níž v prostorách historické Kaple Božího Těla vystoupí vítězové posledních dvou ročníků talentové soutěže Czeching - VR/NOBODY a Himalayan Dalai Lama. K headlinerům bude patřit i beatový futurista Karaoke Tundra se svým aktuálním Futurologickým kongresem nebo feministické DJské uskupení A C I D W I T C H.

Více informací: ZDE nebo na Facebooku

Academia Film Olomouc
Soutěžní výběr AFO 2017
Soubor typu pdfTZ - Academia Film Olomouc(413,2 kB)stáhnout


Poslední změna 02. 05. 2017 05:58:57