Hejtman Ladislav Okleštěk ocenil práci ve prospěch zdravotně postižených občanů

20. 06. 2017

Cenu hejtmana Olomouckého kraje za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením za rok 2016 získala paní Ivana Plíhalová. Ocenění si herečka Moravského divadla Olomouc převzala z rukou hejtmana Ladislava Oklešťka v pondělí 19. června na zasedání krajského zastupitelstva.

„Paní Plíhalová získala ocenění za dlouholetou pomoc v sociální oblasti, kde svou prací a osobním nasazením pomáhá zlepšovat kvalitu života zdravotně postižených občanů. Je mi velkou ctí poděkovat jí za všechny aktivity a ocenit její ochotu nezištně pomáhat ostatním,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Ivana Plíhalová je patronkou Základní a Střední školy CREDO pro žáky s kombinovaným postižením a poruchou autistického spektra a mediální tváří ISIS - občanského sdružení pro pomoc náhradním rodinám.  Aktivně spolupracuje se spolkem Trend Olomouc na sbírce Zasukovaná tkanička, moderuje konference pro odbornou veřejnost v sociální oblasti, dobročinné aukce pro organizaci SPOLU Olomouc, ale i akce spolku Dobré místo pro život nebo festival Duše v pohybu. Provází ji také dlouhodobá záslužná činnost v humanitární organizaci Lions Club International.

Cenu za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením Olomoucký kraj uděluje již od roku 2005. V loňském roce ji obdržela paní Hana Hanušková.

Cena hejtmana


Poslední změna 20. 06. 2017 08:32:48