Fórum probere největší bolesti silniční dopravy

05. 04. 2018

Už příští pondělí 9. dubna proběhne v olomouckém hotelu Clarion další ročník Moravského dopravního fóra. Besedovat se bude hlavně o pozemních stavbách, jako jsou rychlostní komunikace nebo dálnice. Setkání se zúčastní nejen zástupci Olomouckého a Zlínského kraje, ale také senátoři, poslanci nebo představitelé ŘSD. Účast přislíbil také předseda poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček.

„Na fóru chceme projednat především realizaci těch silničních úseků, které jsou léta plánovány, ale dosud se na nich dělat nezačalo. Hlavní snahou je například dokončení dálnice D1 z Říkovic směrem na Přerov,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jan Zahradníček.

Velký důraz bude věnován legislativě. „Právě současné právní prostředí je hlavní příčinou toho, proč se nejdůležitější projekty vlečou příliš dlouho,“ dodal Libor Lukáš, předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, které celostátní konferenci v Olomouci pořádá.

Diskuze se kromě problematiky legislativy zaměří také na financování staveb. Velké rezervy má Česko například v čerpání peněz z EU, které by mohly realizaci mnoha projektů usnadnit.

Kromě silniční dopravy přijde řeč také na železnici, konkrétně na modernizaci tratě z Hranic na Moravě do Střelné nebo z Přerova do Vizovic.

Na závěr konference přijmou její účastníci deklaraci, která zdůrazní potřebu koncepčního rozvoje dopravní infrastruktury v našem regionu.

Moravské dopravní fórum 2018
Moravské dopravní fórum 2018
Moravské dopravní fórum 2018
Moravské dopravní fórum 2018
Moravské dopravní fórum 2018
Moravské dopravní fórum 2018


Poslední změna 10. 04. 2018 14:37:24