Dětský den s Malým Noe opět na Korunní pevnůstce

05. 08. 2016

Nadace Malý Noe zve v neděli 4. září rodiče i děti na devátý ročník akce Jeden dětský den nestačí.  I letos organizátoři využijí areál Korunní pevnůstky, kde čeká návštěvníky program na pódiu, na ploše i Pevnosti poznání a Muzeu olomoucké pevnosti. „Děti i rodiče se mohou těšit na žongléry a akrobaty, vystoupení divadel i hudebních skupin, pěnovou show, ukázky bojového umění Wushu nebo oblíbené agility s cvičenými psy,“ zve Hana Tomaštíková z nadace.

Pro děti jsou připraveny skákací atrakce, dílničky a také řada vědomostních, pohybových a zábavných soutěží a aktivit. Program začíná v 10,00 hodin a posledním bodem je vystoupení skupiny Stracené ráj a vytvoření pěnového moře po 16,00.

 „Cílem akce je umožnit dětem z dětských domovů společné setkání s dalšími dětmi a s veřejností a zvýšit tak vědomí sounáležitosti s nimi,“ připomněl Jaroslav Strejček z Nadace Malý Noe. Dětský den chce také poskytnout dětem sportovní vyžití, zábavu a uvolnění v nastávajícím školním roce. Akce se za dobu trvání dostala do povědomí veřejnosti a každoročně ji navštíví na 5000 rodičů a dětí a téměř všechny dětské domovy v Olomouckém kraji.

Akci podporuje Olomoucký kraj, město Olomouc, Univerzita Palackého a řada sponzorů, bez jejichž pomoci by se nedal dětský den uspořádat. Na organizaci se podílí spousta dobrovolníků a partnerů, kteří spolupracují nebo poskytují služby buď zdarma, nebo za minimální ceny.

Nadace Malý Noe byla založena v květnu 2007. Posláním nadace je aktivní pomoc dětem žijícím a vyrůstajícím bez náležité rodičovské péče svých biologických rodičů. Nadace spolupracuje s dětskými domovy a dalšími zařízeními v Olomouckém kraji. Své aktivity směřuje také do problematických oblastí ve světě. V minulých letech například vybudovala v Zambii sirotčinec, internát a dílny pro učně.

 

Pavel Vysloužil, mluvčí nadace

tel: 777 071 170

e-mail: wysla@seznam.cz

Dětský den s Malým Noe opět na Korunní pevnůstce


Poslední změna 30. 08. 2016 13:11:22