Další poděkování pro Darinu Nešporovou

09. 11. 2017

Před pár týdny jsme na webových stránkách Olomouckého kraje informovali, že čin statečné učitelky Dariny Nešporové, která s nasazením vlastního života zachránila v létě na Olomoucku několik dětí, vyvrcholil na krajském zastupitelstvu, kde od hejtmana Ladislava Oklešťka dostala medaili. To ještě nikdo netušil, že její příběh získá celorepublikový ohlas a lidé jí udělí prestižní Cenu Michala Velíška, kterou si převzala tuto středu v Praze.

„Myslím, že když člověk zachrání několik životů a přitom riskuje ten svůj, musí mu být společnost dlužná navždy. Jsem velmi rád, že paní Nešporová získala další významné ocenění a přál bych si, aby výrazů uznání dostala co nejvíc,“ uvedl hejtman Okleštěk.

O ceně Michala Velíška rozhodují lidé v anketě, letos si vybírali mezi trojicí finalistů. Darina Nešporová je teprve šestnáctou držitelkou tohoto celorepublikového ocenění za mimořádný čin při záchraně života. „To by snad udělal každý. Jsem učitelka, takže chránit děti je moje práce,“ uvedla pedagožka.

Čin, za který Darinu Nešporovou lidé nominovali do prestižní ankety, se odehrál v červnu poblíž Jívové. Ve smyku neovladatelný vůz se tam vyřítil na skupinu dětí, se kterými byla na procházce. Většinu z nich stačila učitelka odstrčit do bezpečí, jednoho školáka ne, a tak ho zalehla vlastním tělem, aby chlapce ochránila před nárazem dodávky. Sama přitom utrpěla vážná zranění.

Další poděkování pro Darinu Nešporovou


Poslední změna 09. 11. 2017 14:30:50