BLUES ALIVE

Datum17.-19. 11. 2022
Místo konáníŠumperk
WWWwww.bluesalive.cz
OrganizátorBlues Alive, s.r.o.

26. ročník mezinárodního festivalu blues

Šestadvacátý ročník mezinárodního festivalu Blues Alive, který proběhne od 17. do 19. listopadu v Šumperku, připravil bohatý hudební, nejen bluesový, program. Jako hlavní lákadla vystoupí například zásadní legenda své generace, pianista, varhaník a zpěvák Anthony Geraci, americká kytaristka srbského původu Ana Popović, newyorská kytarová hvězda Popa Chubby, světoznámý hráč na Hammondovy varhany Delvon Lamarr se svým triem nebo přední představitel akustické countrybluesové školy Jontavious Willis.

Festival speciálním blokem za účasti amerických a britských hudebníků a zpěvaček připomene letošní desáté výročí úmrtí zpěvačky Etty James a na odpoledním koncertu vzdá poctu Janu Spálenému. Celkově vystoupí během tří dní v šumperském Domě kultury, který letos poprvé kromě hlavního sálu nabídne i druhé festivalové podium nazvané Jam Stage, a na dalších místech po celém městě přes třicet pět kapel a hudebníků od nás a ze zahraničí.

Koncertní program doplní výstava fotografií, noční jam sessiony, poslechové pořady, masterclass a projekce filmu. Velkou novinkou je slavnostní otevření stálé expozice Muzea Blues Alive v prostorách Vlastivědného muzea v Šumperku.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Josefa Suchánka.

Festival Blues Alive 2022.JPG
Bues ALive vernisáž.JPG


Poslední změna 26. 10. 2022 15:06:46