24 hodinová štafeta na vozících zlomila rekord! Lidé jezdili v tropickém horku i bouřce.

28. 06. 2016

V rámci půlmaratonského víkendu se v Olomouci nejen běhalo, ale i jezdilo nonstop na vozíčcích! Spolek Trend vozíčkářů Olomouc totiž už třetím rokem pořádal akci pro veřejnost s názvem Olomoucká štafeta na vozíku, kdy mělo co nejvíce lidí usednout na vozík a zkusit si projet 250m trať v Rudolfově aleji.

„Jsme rádi, že o naší akci je takový zájem. Je ojedinělá svého druhu nejen v ČR a doufáme, že si díky ní spoustu lidí uvědomí důležitost vzniku bezbariérového prostředí, ale i  to, že si s vozíčkáři mohou užít pohodové chvilky,“ říká s úsměvem ředitelka organizace Alena Ivanová.

Celá akce začala v pátek v 9h ráno a skončila ve stejnou hodinu, ale v den půlmaratonu. Prvním startujícím na trati byl primátor města Olomouc Antonín Staněk, který i akci zahájil a zaštiťoval. Na trase se vystřídali děti ze škol, hokejisté HC Olomouc, zástupci krajů Vysočina a Pardubic  či třeba  realizační tým RunCzech. I přes to, že bylo horko a lidi byli spíše u vody a v noci byla bouřka, štafeta se nezastavila a během 24 hodin se na trati vystřídalo 546 účastníků, kteří zlomili rekord z loňského roku.

Dle slov Tomáše Helíska je význam akce a propojení s Mattoni ½ Maratonem přidanou hodnotou. Spolek Trend vozíčkářů je totiž i statutárním charitativním partnerem tohoto oblíbeného běhu v projektu Běh pro dobrou věc a těší se z úžasné spolupráce!

„Dosáhnout rekord v počtu účastníků je báječné, výdrž účastníků i za silné bouřky je fantastická, ale nejúžasnější byla atmosféra celé štafety. Ještě ve tří hodiny ráno se u startu hrálo i tančilo.Za rok nemůžete chybět ani vy,“ vzkazuje závěrem Milan Langer.

Záštity:  Olomoucký kraj, Statutární město Olomouc, PIM (Prague International Marathon)

Partneři: RUNCZECH, CARTEC OLOMOUC, WANZL, TRAMO-RAIL, OTTO SPORT, SKANSKA, TEMPISH, ALGRAF, RENGL, ARES.CZ, JOHN CRANE, ČD, FLÓRA OLOMOUC, OC HANÁ, ESN UPOL

Mediální partneři: Český rozhlas Olomouc, OLOMOUC.CZ, Deník, Olomouc, Radio Haná, Olomoucká Drbna, ZZIP, TV MORAVA, OL4YOU

 

Štafeta
Štafeta
Štafeta
Štafeta
Štafeta
Štafeta
Štafeta
Štafeta
Štafeta


Poslední změna 28. 06. 2016 08:35:28