Zážitky z Jeseníků mají svou originální značku

19. 12. 2012

Jeseníky mají první certifikované originální zážitky v rámci České republiky. Jsou jimi Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně, Pekařovská pouť a Adrenalin park Bozeňov. Certifikáty předal v sobotu 15. prosince v rámci adventních trhů v Hanušovicích regionální koordinátor značky.

Mezi certifikační kritéria zážitků se značkou JESENÍKY originální produkt® se řadí kromě místní příslušnosti a kvalifikace pro provozování a kvalitu služby také intenzita zážitku a zpětná vazba. Návštěvník by měl získávat zážitky aktivním zapojením do různých činností, nabýt nové zkušenosti, rozvíjet kreativitu či týmovou spolupráci a jiné dovednosti. Hodnotí se také tradice poskytovaného zážitku.

„Certifikace zážitků v tuzemsku dosud neexistovala. Naše jesenická značka vznikla v průběhu letošního roku a až nyní, když jsme obdrželi první žádosti o její udělení, jsme ji vyzkoušeli v praxi. Věříme, že se nám ji podařilo nastavit tak, aby ji i v budoucnu obdržely ty pravé zážitky, které budou reprezentovat Jeseníky,“ uvedla koordinátorka projektu Hana Olejníková.

Značku má od prosince i devět nově certifikovaných ubytovacích a stravovacích zařízení. Jejím cílem je zviditelnit region Jeseníků a využít jeho socioekonomických výhod. Značka má podpořit místní producenty a poskytovatele služeb, kteří v tomto území hospodaří šetrně, tradičně a v souladu se zájmy ochrany přírody.

Zavádění a koordinace značky probíhá pod Asociací regionálních značek, o.s. a Místní akční skupinou Horní Pomoraví. Více na tel. 725 940 340.


Poslední změna 19. 12. 2012 10:51:46