Zastoupení kraje v Bruselu nabízí stáže studentům

16. 04. 2014

Studenti Univerzity Palackého mají možnost získat pracovní zkušenosti z evropského prostředí. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU jim nabízí pracovní stáž v bruselské kanceláři Zastoupení Olomouckého kraje při Evropské unii.

Placená stáž začne na počátku září 2014 a bude trvat pět měsíců. V průběhu pracovního pobytu v Bruselu získá student přehled o činnosti a úkolech regionálního zastoupení. Bude se pravidelně účastnit seminářů a konferencí v evropských institucích, navštěvovat jiná regionální zastoupení, zajišťovat program pro návštěvy zástupců kraje nebo pomáhat při přípravě prezentačních akcí Olomouckého kraje, které se v Bruselu konají. V podzimních měsících se v Bruselu koná Týden regionů a měst (Open Days), Olomoucký kraj připravuje i prezentační aktivity a návštěvy svých členů.

„Studenti dnes získávají zkušenosti již v průběhu studia, zahraniční pracovní zkušenost je zaměstnavatelem velmi kladně hodnocena. Pracovní stáž v naší bruselské kanceláři bude pro studenty jistě dobrým základem při hledání budoucího zaměstnání,“ uvádí náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer.

Členem zájmového sdružení právnických osob OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při Evropské unii, je Univerzita Palackého, a proto sdružení nabízí studentům oborů Politologie a evropská studia, Mezinárodní rozvojová studia, Žurnalistika či Právo možnost pracovních stáží v Bruselu. Předpokladem jsou dobré jazykové znalosti, studium na Univerzitě Palackého a motivace studenta získat mezinárodní zkušenosti. Původ studenta z Olomouckého kraje není nezbytnou podmínkou přijetí.

Petra Zmeltová, studentka Právnické fakulty Univerzity Palackého, která je v Bruselu od začátku února, si průběh své stáže pochvaluje. „Stáž na Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu je skvělou příležitostí, jak se zlepšit v mnoha oblastech. Díky této stáži si mohu zlepšit organizační a komunikační dovednosti při pořádání nebo účasti na nejrůznějších akcích, kde mám také možnost setkat se s novými lidmi pocházejícími z nejrůznějších koutů světa. Navíc práce v multikulturním prostředí mi umožňuje zdokonalit si cizí jazyky,“ říká Petra.

Přihlášku, která bude obsahovat životopis a stručný motivační dopis (obojí v angličtině), mohou zájemci posílat do 6. 5. 2014 přes systém Intlag. Student dostává stipendium od Univerzity Palackého a finanční příspěvek zaměstnavatele jako kapesné. Více informací včetně odborných požadavků je ke stažení na webových stránkách http://intlag.upol.cz/ a www.ok4eu.cz v aktualitách.


Poslední změna 16. 04. 2014 12:55:00