Zapojte se do Evropského týdne sportu a ukažte lidem, že se mají hýbat celý rok

01. 08. 2017

Už potřetí proběhne Evropský týden sportu. Zapojte se i vy. Pořádáte vy či vaši členové sportovní akci nebo závody pro veřejnost v období od 23. do 30. září 2017? Přihlaste se a buďte součástí celoevropské snahy rozhýbat veřejnost. Prvních šedesát přihlášených akcí navíc obdrží plakáty na podporu propagace své události nebo dárky pro účastníky. Podrobnosti najdete na ceskosportuje.cz/tydensportu.

Do Evropského týdne sportu, který organizuje Evropská komise a v Česku ho koordinuje Český olympijský výbor, se může zapojit úplně každý - bez ohledu na věk, bydliště a výkonnost. Letos probíhá od soboty 23. září do soboty 30. září, jeho cílem však je vyzvat širokou veřejnost k pohybu po celý rok. Proto k Evropskému týdnu sportu patří heslo #BeActive.

„Loni se do sportovních akcí v rámci Evropského týdne sportu zapojilo v Česku 57 247 účastníků. Letos chceme vyzvat ještě více lidí. Opět budeme propagovat jednotlivé přihlášené akce. Přizvali jsme také více ambasadorů - jsou jimi bronzová olympijská medailistka v trojskoku Šárka Kašpárková, mistr světa a Evropy v moderním pětiboji Jan Kuf a plavecká medailistka Lucie Svěcená. Spolu s nimi rozpohybujeme i lenochy," řekl Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru.

„Oblast sportu patří k těm, které Olomoucký kraj podporuje už od svého vzniku. Důležití jsou přitom pro nás nejen sportovci - dospělí, ale také mládež a děti. Aktivity právě pro ně jsou jednou z našich priorit," uvedl František Jura, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Věděli jste, že denně se v Česku sportu věnuje pouze 23 procent dětí? Pomozte to změnit. Letos se můžete zapojit do Evropského školního sportovního dne. Jeho cílem je představit dětem pohybové aktivity jako zábavu, kterou si spojí s příjemnými zážitky. Tradicí je být v tento den aktivní alespoň 120 minut a ujít či uběhnout vzdálenost daného roku - letos to bude 2017 metrů.

Více informací a registrace ZDE.

Zapojte se do Evropského týdne sportu a ukažte lidem, že se mají hýbat celý rok
Soubor typu pdfHlavní výzva - příloha: Motivace(1,2 MB)stáhnout


Poslední změna 01. 08. 2017 10:09:31