Vzdělávací seminář OK4EU představil dotační příležitosti programu Erasmus+

23. 01. 2015

Ve čtvrtek 22. ledna se v Olomouci uskutečnil vzdělávací seminář zaměřený na program Erasmus+ KA2. Seminář připravilo sdružení OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při Evropské unii, pro zástupce kraje, obcí, měst, škol, neziskových organizací a dalších organizací. Jedná se o další ze série vzdělávacích aktivit sdružení.

Pro velký zájem z předchozích seminářů, které OK4EU pořádá pravidelně, byla akce zaměřena pouze na jeden program, který byl představen důkladněji. Program Erasmus+ patří mezi komunitární programy Evropské unie a podporuje nadnárodní partnerství mezi institucemi zabývající se vzděláváním, odbornou přípravou a mládeží. Čtvrteční akce byla zaměřena na část programu s názvem Strategická partnerství v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže.

Národní koordinátor programu Erasmus+ z Domu zahraniční spolupráce Petr Chaluš seznámil návštěvníky s aktuální podobou programu na období 2014-2020. Program semináře byl dle požadavku cílové skupiny zaměřen rovněž na vytváření projektových žádostí. Ve druhé části semináře následovaly konkrétní tipy a rady, jak mají zájemci postupovat od projektového záměru až po podání žádosti. Národní koordinátor prošel s účastníky přihlášku, upozornili je na důležité změny a doporučili jim vhodný postup při vyplňování žádostí. Praktická doporučení poskytla i regionální konzultantka programu Tereza Dardová.

Seminář Erasmus+ se setkal s velkým zájmem účastníků, kterých se dostavilo více než 60. Další vzdělávací aktivitou, kterou bude sdružení pro veřejnost pořádat, bude seminář Dotace pro obce, který se uskuteční ve čtvrtek 19. 2. 2015 v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje.

img-0010.jpg
img-0014.jpg


Poslední změna 23. 01. 2015 12:42:29