Výstava Má vlast cestami proměn doputovala před olomoucký krajský úřad

06. 04. 2018

Od 5. dubna je před krajským úřadem Olomouckého kraje k vidění výstava Má vlast cestami proměn 2017. Expozice se už devátým rokem snaží přispívat ke zvelebování sídel i krajiny prezentací úspěšných příkladů úcty k hodnotám, které nám byly svěřeny předchozími generacemi, ale v minulosti se jim často dostávalo málo péče.

Na šesti panelech je vystaveno šestnáct proměn podávajících svědectví o pozitivních změnách naší země, obcí a staveb. Lidé tak mohou porovnat současný stav s původním. Jedná se o dílčí kolekci národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn, kterou každoročně pořádá sdružení Asociace Entente Florale CZ – Souznění.

Na panelech jsou prezentovány proměny z Olomouckého kraje, a to z obcí Veselíčko, Tučín, Lipník nad Bečvou, Grymov, Radvanice, Přerov, Hlušovice, Drahanovice, Soběchleby, Němčice nad Hanou, Mohelnice, Bílá Voda, Jeseník, Šumperk, Šternberk, Bernartice.

Celé léto výstava putovala obcemi Olomouckého kraje, jako součást oslav obcí - venkovských trhů, dne regionu, hudebních festivalů, hodů, turnajů a různých letních akcí.

Vystavené snímky zachycují třeba časové proměny kapliček, či stodol, ale také obnovu parků, náměstí i okolí, náročné rekonstrukce soch, budov nebo tančírny. Jedná se o jedinečnou příležitost, jak ocenit a také povzbudit úspěšné autory proměn a vyzdvihnout obce z našeho regionu,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys.

Výstava potrvá do 30. dubna. Pak se panely vrátí zpět do Prahy, kde budou čekat na nové proměny 10. ročníku výstavy Má vlast cestami proměn 2018, jehož je Olomoucký kraj hlavním partnerem.

Výstava Má vlast cestami proměn doputovala před olomoucký krajský úřad
Výstava Má vlast cestami proměn doputovala před olomoucký krajský úřad


Poslední změna 06. 04. 2018 08:07:36