Vědecké hvězdy míří na AFO

31. 03. 2014

Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc zná svůj program. Počet projekcí a programových bloků letos dosáhl rekordního čísla 150. Na festival zároveň zavítá nejvyšší počet hostů v jeho téměř padesátileté historii.

Mimo soutěžní části festivalu jsou snímky rozděleny do sekcí Paměť, Podoby lásky, Domácí mazlíčci, Cesta k apokalypse, Nespavost a Kosmos. Je to právě programová část věnovaná vesmíru, v jejímž rámci budou mít návštěvníci festivalu možnost vidět jeden z highlightů letošní ročníku: kinoperemiéru prvního dílu série Kosmos: Časoprostorová odyssea. Druhým programovým tahákem bude bezpochyby snímek The Unbelievers, který uvede jeho hlavní protagonista - jeden z nejproslulejších teoretických fyziků současnosti Lawrence M. Krauss.

Academia Film Olomouc však nejsou jen filmy. Návštěvníci budou mít možnost pozorovat planety, fotit hvězdy, navštívit planetárium, prohánět se po Marsu v simulátoru sondy Curiosity nebo sonifikovat zvuky vesmíru. Na olomouckém Horním náměstí pak vyroste RWE Kino, které vedle populárního formátu science café se špičkami české vědy nabídne jak večerní projekce pod širým nebem, tak stylovou kavárnu.

Každodenní hudební program zajistí, že Olomouc bude od 15. do 20. dubna 2014 žít vědou nepřetržitě 24 hodin denně!

PROGRAM AFO 2014 NALEZNETE ZDE.

afo49plakat.jpg


Poslední změna 31. 03. 2014 08:10:22