V Olomouckém kraji vyroste zařízení pro lidi s poruchou autistického spektra

23. 06. 2017

Olomoucký kraj postaví objekt, ve kterém najdou péči a zázemí osoby s poruchou autistického spektra. Rozhodli o tom krajští radní. V regionu totiž podobné zařízení naprosto chybí.

Olomoucký kraj původně zvažoval, že pro potřeby lidí s poruchou autistického spektra opraví jednu z budov centra sociálních služeb Klíč. Kvůli velké finanční náročnosti ale z tohoto záměru sešlo. Nové zařízení proto vyroste takzvaně na zelené louce. Už jsme vytipovali pozemek v Olomouci a teď budeme jednat s městem o jeho odkupu,“ řekl 1. náměstek hejtmana Jiří Zemánek.

V novém objektu najde zázemí dvanáct lidí s poruchou autistického spektra. Zařízení přijde na dvacet milionů korun. Začít stavět bychom chtěli už v příštím roce,“ sdělil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

O lidi s poruchou autistického spektra z Olomouckého kraje v současné době pečuje na základě smlouvy organizace v moravskoslezském regionu. Dohoda mezi kraji ale brzy vyprší. Stavba vlastního pobytového zařízení je proto pro hejtmanství jednou z priorit.

V Olomouckém kraji vyroste zařízení pro lidi s poruchou autistického spektra


Poslední změna 23. 06. 2017 08:15:36