V Olomouci se uskuteční seminář „Dotace pro obce“

31. 10. 2014

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU spolu s Odborem informování o evropských záležitostech Úřadu vlády České republiky, se sítí Eurocenter a Svazem měst a obcí ČR připravuje seminář „Dotace pro obce,“ který se uskuteční ve středu 5. listopadu 2014 v Olomouci. Jedná se o součást série informačních seminářů, které se v průběhu podzimu uskuteční také v Praze, Jihlavě, Liberci či v Plzni.

Hlavním cílem akce bude seznámit představitele měst a obcí s možnostmi financování projektů z národních i evropských dotačních programů a představit jim novou podobu vybraných dotačních titulů. Na semináři budou představeny komunitární programy Erasmus+, Evropa pro občany či Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace. Prezentovány budou také mezinárodní programy, jako je Visegrádský fond, Norské fondy a další. Programy představí kontaktní osoby z výkonných agentur a ministerstev.

„Obdobné informační či vzdělávací semináře připravujeme pravidelně. Průběžně také informujeme o výzvách z komunitárních programů a dalších dotačních titulů. Tyto programy jsou alternativou pro subjekty z našeho regionu. Již dnes je zřejmé, že v aktuálním programovacím období budeme muset hledat finanční zdroje i jinde než ve strukturálních fondech. Výhodou je nepochybně mezinárodní spolupráce, díky které dojde k navázání nových kontaktů a výměně zkušeností,“ doplňuje náměstek hejtmana Michael Fischer.

Seminář se koná v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje. Na seminář je nutná registrace na adrese: krajca@ok4eu.cz. Více informací naleznete na stránkách: http://www.ok4eu.cz/.


Poslední změna 31. 10. 2014 14:04:44