V Jeseníku oslaví dvacetiny technických služeb novým systémem sběru bioodpadů

11. 09. 2014

V pátek 19. září oslaví Technické služby Jeseník dvacet let existence. Ve spolupráci s městem Jeseník otevřou nový sběrný dvůr na biodpady a v součinnosti se Sdružením měst a obcí Jesenicka zbrusu novou kompostárnu.

Technické služby Jeseník budou slavit dvacet let své existence nabitým společenským programem společně s občany, kteří se na úspěších dlouhodobě podílejí.

Hlavní program netradičního dne plného zábavy i poučení pro všechny generace se odehraje přímo před jesenickou radnicí. „Náměstí bude obstaveno výstavou komunální techniky. Nebude chybět informační stánek o odpadovém hospodářství ani možnost zhlédnout na náměstí z šestnáctimetrové výšky, což je vždycky pro návštěvníky velmi velkým lákadlem,“ přibližuje hlavní dění Jan Prejda, ředitel společnosti.

Pro děti je připraven zábavný kabaret, skákací popelářské auto a spousta soutěží, kvízů a her zručnosti. Mezi náměstím a areálem technických služeb bude pendlovat také Vláček Lázeňáček a vozit případné zájemce o prohlídku zázemí společnosti, především třídící technické linky a sběrného dvora na bioodpady.

Právě separace bioodpadů je v Jeseníku aktuální tématikou. O prázdninách město dokončilo výstavbu sběrného dvora na bioodpad. „Sběrný dvůr byl vybudován s pomocí Operačního programu životního prostředí, díky němuž město mohlo pořídit také drtič bioodpadu a 23 kontejnerů. Už od začátku srpna v Jeseníku probíhá výdej 120l sběrných nádob pro bioodpady z rodinných a bytových domů,“ doplňuje Prejda. Město Jeseník tak právě v těchto dnech realizuje zcela nový systém nakládání s odpady.

Součástí programu je také exkurze do nově otevřené kompostárny v nedalekých Supíkovicích, kterou s Technickými službami Jeseník vybudovalo Sdružení měst a obcí Jesenicka.

„Pro současnou generaci je komunální třídění biodpadu velkou změnou, generace našich dětí ji však bude brát jako samozřejmost. My tedy tento systém musíme připravit a rozjet,“ uzavírá Prejda.

Více se dozvíte na www.jesenik.org.

dsc-0591.jpg
Soubor typu .pdfPozvánka(687,3 kB)stáhnout


Poslední změna 11. 09. 2014 13:18:54