Špičkování mezi kraji. Pražáci mluvijóó hrozně, nejsme na to zvyklé, vtipkují snowboardisti z Olomoucka

27. 01. 2023

Olomoucká výprava si na zimní Olympiádě dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji nevedla podle představ. Situaci ale berou mladí sportovci s nadhledem. „Pražáci mluvijóó úplně hrozně, nejsme na to zvyklé,“ usmíval se snowboardista Martin, který právě odjel tréninkovou jízdu a za chvilku ho čekal závod v railech a na skocích.  

Řeč tak přišla na úplně jiná témata. Jaké jsou aktuálně trendy v oblíkání v Olomouckém kraji? Co je třeba u nich jiné?

Na oficiálním zahájení v Hradci Králové byla výprava žlutomodré vlajky hodně slyšet. Jejich šedé kulichy s červeným nápisem Olomoucký kraj nešly přehlédnout. Co ale aktuálně frčí na Hané? „Crop topy, to jsou krátká tílka a zvonáče kalhoty, který se nosily v devadesátkách. Hlavně styl,“ líčila snowboardistka Martina na prosluněných Horních Mísečkách, kde právě probíhal závod ve slopestylu. A jestli je něco trendy napříč všemi výpravami, jsou to kalhoty přezdívané zvonáče. 

S některými výpravami Hanáci v nadsázce hledali společnou řeč. „Pražáci mluvijóó úplně hrozně, nejsme na to zvyklé,“ usmíval se snowboardista Martin. Rozpovídali se také na téma tradičního pokrmu z moravských Loštic: „My u nás jíme tvarůžky, ostatní je tolik rádi nemají. Někteří ani nevědí, co to znamená,“ zaznělo z výpravy snowboardistů. 

Mladíci jsou zběhlí i na poli digitálních technologií. Trendy je nejvíce TikTok a Instagram. Na TikToku se aktuálně mládež baví videi z Krkonoš na kanále Českého olympijského týmu, nebo třeba řeší aktuální prezidentské kampaně, kde na mladé platformě sledují narážky na volby. 

Teenegeři doporučují všem, aby navštívili Olomouc: „Je to krásný město, není ani moc malý a ani moc velký.“ To bezesporu ano. Právě město pod Svatým Kopečkem hostilo Olympiádu dětí a mládeže v létě 2022.

Autor: Jan Táborský

Špičkování mezi kraji. Pražáci mluvijóó hrozně, nejsme na to zvyklé, vtipkují snowboardisti z Olomoucka


Poslední změna 27. 01. 2023 15:49:47