Sdružení OK4EU navázalo spolupráci s europoslancem Zdechovským

10. 09. 2014

Poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský se v sídle parlamentu setkal se zástupci sdružení OK4EU, které prezentuje Olomoucký kraj při Evropské unii. Zástupkyně Olomouckého kraje při Evropské unii (EU) Michaela Vráželová představila začínajícímu europoslanci činnost zastoupení. Řeč byla také o plánu činnosti na nadcházející měsíce.

Zastoupení bude v podzimních měsících realizovat řadu odborných i prezentačních aktivit. Olomoucký kraj se například zapojí do Evropského týdne regionů a měst 2014, který se uskuteční počátkem měsíce října. V průběhu celého týdne se v institucích a poradních orgánech EU uskuteční 108 seminářů a panelových diskuzí na různá témata, mimo jiné na přípravu budoucího programovacího období EU. Olomoucký kraj se zúčastní hned dvou odborných seminářů na téma „Podpora sociálního začleňování ve vazbě na rozvoj venkovské turistiky“ a „Dostupná zdravotní péče a ekonomický růst za podpory inteligentní specializace.“ V rámci další prezentace kraje a navazování nových kontaktů pak v Bruselu proběhne autorské čtení Lenky Horňákové Civade a bude pokračovat i Rok českého filmu 2014, jehož je sdružení OK4EU partnerem.

Na závěr diskuze přišla řada i na možnosti budoucí spolupráce s poslaneckou kanceláří jak v Bruselu, tak na území Olomouckého kraje. Na konci května 2014 bylo v evropských volbách zvoleno celkem 21 poslanců zastupujících Českou republiku. Poslanci budou vykonávat pětiletý mandát. Tomáš Zdechovský je členem Evropské lidové strany (EPP) a členem Výboru pro rozpočtovou kontrolu či Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci.

t-zdechovsky-foto.jpg


Poslední změna 10. 09. 2014 07:08:04